perjantai 1. toukokuuta 2020

Mallaskuu ESB

Gusher! Avaan olutpullot säännönmukaisesti tiskialtaassa, vaikka nykyään pullosta omin voimin pursuavia oluita tulee vastaan harvoin. Mallaskuun ESB sellainen oli ja pääsi hieman yllättämään, suurimman osan sain kuitenkin lasiin. Siis todella kuohuavaa vaahtoa, sameaa olutta. 5,2 %, tuoksu varsin voimakas, hieman pistävää hedelmäpastillin aromia. Maku on hedelmäinen, pihkainen, mausteinen. Hiilidioksidia todella paljon, se peittää makuja, jotka ovat kuitenkin melko epämiellyttäviä. Mausteisuus alkaa tuntua joltain epämääräiseltä sivumaulta. Ei siis erityisen vakuuttava ja jää kovin kauas Fuller'sin benchmark-oluesta. Ostopaikka Helsinki, Kallion Alko.

1 kommentti:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Taas on glasinsa aina pohjaan nauttiva tk-kirjeenvaihtaja riemastuttavasti ajanut miinaan; paskantamoiden mikrobiologinen laatu on mitä sattuu.

Vaikea on kuluttajan tietää mitä paskapommeja milloinkin on korkin alle on viritetty ja mikä on tulilangan pituus ja paloaika; eihän sitä tiedä paskantamot itsekään, saakeli vieköön!

Kysyä sopinee, mihin näitä paskantamoita ylipäätään tarvitaan, kun kelpokaljoja on markettein hyllyt väärällään hyvällä L/H -suhteella