maanantai 3. toukokuuta 2021

Adrian Grünberg: Get the Gringo

 Toimintaleffa vuodelta 2012, pääosaesittäjä Mel Gibsonin kirjoittama ja tuottama, joten ei ihme, että veteraani mulkoilee lähes joka kuvassa. Periaatteessa jonkinlainen vankilatarina, joka alkaa takaa-ajolla USA:n ja Meksikon rajalla. Muurista ei tietoa, mutta jonkinlainen aita näyttää olevan paikalla. Pääosa elokuvasta tapahtuu tijuanalaisessa El Pueblito -vankilassa, joka onkin elokuvan mielenkiintoisin piirre. En tiedä, miten realistista kuvausta elokuvassa nähdään, mutta samanniminen vankila on reaalimaailmassakin. Elokuvaa kuvattu tosin Veracruzissa Ignacio Allenden vankilassa. Leffassa on dystooppinen scifi-fiilis, saastainen massavankila on jonkinlainen suljettu ghetto-kaupunginosa, jota hallitsee alkoholisoitunut gangsteri täysin korruptoituneiden virkamiesten kautta. Gibsonille tyypillinen nihilistinen viidakonlaki siis voimassa. Stara on kovin väsähtäneessä kunnossa, mutta itseironiaakin voi suorituksesta aistia. Voice-over yrittää tuoda noir-tunnelmaa, mutta kovin pintakuorrutukseksi se jää. Väkivalta on pelkästään sadistista, Peckinpahin monimielisyydestä jäädään kauas. San Diegoon sijoittuvat toimistokohtaukset ovat täysin epärealistisia.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nyt ollaan timanttisen leffakriitikin ytimessä. "San Diegoon sijoittuvat toimistokohtaukset..." . Ketä nyt toimintakohtaukset kiinnostavat. Kenties oli pallokirjoituskoneita käytössä. Blogireportteri voisi jossain välissä raportoida uuden Gallowsin tilanteesta. Tietojen mukaan Oravannahkatorille rakentumassa.

Ari Juntunen kirjoitti...

Jos jäi epäilys, että kyseessä oli ennakoiva tekstinsyöttöhäiriö tms, niin tarkoitin tosiaan toimistokohtauksia. Oli niissä toimintaakin, oikeastaan siksi ei uskottavaa esim. kulunvalvontamielessä.

Gallowsista ei vielä tuon enempää raportoitavaa.