torstai 27. toukokuuta 2021

Villarreal - Manchester United 1-1, jatko-ottelu, rpk 11-10

 Lohdutuskilpailu Eurooppa-liigan finaali Gdańskissa, 9500 katsojaa. Tunnusteleva alku, Villarreal ei päässyt kunnolla avaamaan, ManU otti korkealta. Mutta ei englantilaisillakaan paikkoja, laukaukset karkeasti ohi. Varsin sekavaa peliä, tuntui ettei kummallakaan joukkueella toimivaa systeemiä, runsaasti pallon menetyksiä. Sitten varsin yllättäen puolen tunnin kohdalla vapaapotku Villarrealille vasemmalta, Parejo antoi linjan taakse ja Gerard Moreno kurkotti puolivolleysta hallitun noston verkkoon yli De Gean. Unitedin vastaus jäi vaisuksi puoliskon lopulla. 


Villarreal rakensi vaikuttavan hässäkän Unitedin maalille, mutta ei tulosta. Muutenkin espanjalaiset nyt terävämpiä  puoliajan alussa, mutta ote siirtyi vähitellen ManUlle. 55. minuutilla kulman jälkitilanteesta pallo pätyi onnekkaasti Cavanille, joka rankaisi tasoituksella. United loppuajan hallitsevampi, mutta ei kunnon tilanteita, Rashford hukkasi avopaikan. Kohuttu Bruno Fernandes varsin vaisu koko ajan. 


Villarreal hallitsi totaalisti jatko-ottelua, useita tilanteita, hyvin lähellä maali, mutta viimeistely heikkoa. Gdańskin sateinen ilta huipentui rangaistuspotkukilpailuun, jossa Villarrealin kaikki 11 pelaajaa maalivahti Rullia myöten onnistuivat. Rulli oli useita kertoja kädellä välissä, mutta ei onnistunut estämään maalia. Lopulta sitten Unitedin kovapalkkainen, mutta huonomaineinen maalivahti David De Gea ampui niin heikosti, että Rulli torjui. Täysin ansaittu voitto Villarrealille. 


Ei kommentteja: