torstai 13. toukokuuta 2021

Pien Party Posse
 Viimevuotiseen tapaan päätimme avata Ilkka Sysilän kanssa koronakesän terassikauden Olarin Panimolla Otaniemessä. Upea sää, upea tunnelma, mutta tällä kertaa ei hanassa uutuuksia, joten nautimme täysin siemauksin ilman arviointipaineita Nosebonea, Ostarin Rokkitähteä, Märichelloa,  All Fogged Upia ja Tail Grabia. Tapasin terassilla pitkästä aikaa Oulun yliopiston aikaisen kurssikaverini ja saapuipa paikalle sitten craft-skenen merkkihenkilötkin Tammenheimo ja Häme. Harmittavasti siis uusi Mic Check!!! California IPA tarjolla vain growler-myynnissä. Ilman kuljetuskapasiteettia (kassia) en ottanut growleria mukaan, mutta metromatkan toisessa päässä otin lyhyemmälle matkalle litran lekan raahattavaksi kouraotteella Pien Brewpubin uutuutta.

Party Posse on NEIPA, 7,0 %, Citra, El Dorado ja Strata. Sameaa kaunista olutta, kunnon vaahtomuodostustakin. Tuoksu ei ole kaikkein intensiivisintä, ehkä vaahto leikkaa nyt aromeja. Vähän yrttisempää hedelmäisyyttä, bensaa, mutta sitruksiset tai trooppiset vivahteet lähes piilossa. Maku on pehmeän sitruksinen, hyvin kuiva, matala hiilihappotaso. Kuivuus jatkuu hyvin takamatkallekin kerryttäen mukavaa peräkärryä. Tupakkaa, ehkä marijuanaakin Stratan tyyliin, tässä on hienovireisiä vivahteita hedelmäisyyden sivussa. Tykkään edelleen Pienin IPA-tyylistä, tässä ei ole modernissa koulukunnassa paljoa parannettavaa. Ymmärrän, että humalien saatavuus vaihtelee koko ajan, mutta jonkinlaista vakiotuotetta voisi jo panimolta odottaa. Ostopaikka Helsinki, Pien Brewpub.4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eikös näissä moderneissa mehupuristamoissa ole nimenomaan se idea, että ei ole sitä vakiotuotetta että saadaan oluthipsterit ostamaan viikosta toiseen se käytännössä sama NEIPA uudestaan joka kerta eri nimellä ja vähän eri humalilla varustettuna jotta siitä saa uuden checkinin Untappdiin?

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Exactly! Hyvin pantu.

Ari Juntunen kirjoitti...

Näinhän se on, mutta ei vaihtoehdot ole poissulkevia. Voisi olla sekä vakiotuotteita että pukataan jatkuvasti uusiakin ulos.

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Ne pipopäiset partaherrat kyllä tietävät...