maanantai 24. toukokuuta 2021

Train Station Dark Side Barley Wine Alko toi loppuvuodesta 2015 pari olutta Arlandan läheltä Train Station -kiertolaispanimolta. Sitten on ollut hiljaisempaa, en ole oluisiin törmännyt. Nyt hyllyssä osui silmiin barleywine, 9,0 %, tässäkään ei kerrota varsinaista valmistuspaikkaa. Alkon mittauksen mukaan katkeroa peräti 115 EBU. Tölkin sisäpinnalta löytyi jopa ruotsalaista huumoriakin. Numeroitu pullo 2228. Takaetiketissä jatketaan edelleen kuuden vuoden takaiseen tapaan "this beer is not lagom" ja vieläpä "If you don't really like beer, buy something else". Kuulostaa varsin arrogantilta ja asiakkaita aliarvioivalta, joten tällaiset kommentit voisi unohtaa. 


Hyvin tummanruskea olut, vahvahkoa vaahtoa. Tuoksussa kypsää hedelmää, hieman happamuutta, hieman mausteita. Maku on yllättävästi paahteinen, luumua, vähän karkeaa. Mausteita on lievästi, maltaisuus tuntuu taustalla. Karkeapiirteinen tapaus tämä on, ei barleywinen perinteisiä arvoja oikein havaittavissa. Kypsytys saattaisi parantaa kokonaisuutta. Ei täysin epämiellyttävää, mutta paljon pitäisi vielä parantaa tältä tasolta. Ja täytyy sanoa, että luottamus meni samantien Alkon laboratorion toimintaan. Tässä oluessa ei ole lähelläkään 115 EBUn kaltaista katkeruutta. Eikö Alkon toiminnassa voi enää edes tähänkään luottaa? Tosin täsmälleen sama 115 myös IBU-skaalassa esiintyy Untappdissä, toivottavasti se ei ole kopioitu Alkon sivuilta. Ostopaikka Helsinki, Triplan Alko. 1 kommentti:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Ehken meikäläisten, toisinaan turhan nöyräin turvesoiden- ynnä persreikäin paskantamoiden kannattaisi ottaa oppia läntisen kuningaskunnan kollegoilta, mitä arroganssiin tulee.

Marsalkka C.G.E Mannerheimia, myöhempää ylipäällikköä evästettiin 1920-luvulla lahden taakse suuntautuneen kohteliaisuusvierailun yhteydessä, jo saapuessa, hovietiketistä; Mannerheim oli het kättelyssä todennut fakin kuningaskunnan hovilakeijalle "seurustelleensa isommissakin hoveissa".