lauantai 15. toukokuuta 2021

Tired Uncle Prost! For Uncles

 Tired Uncle avasi taproominsa ja terassin condemned-tuomion saaneilla Keran halleilla Espoon syvässä lännessä. Päätimme Ilkka Sysilän kanssa hurauttaa paikalle paikallisjunalla. Itsehän olin käynyt panimon kaupassa jo talvella, joten tiesin karun kävelymatkan Keran asemalta pitkin Auschwitz-tyylistä piikkilankakujaa. Epävakaassa hieman hiostavassa kesäsäässä tallusteluun tuli vielä uusia sävyjä. Taproom olikin sitten hieman yllättäen eri hallissa kuin panimo. Ulkona karuhkosti sisustettua terassia ja sisäpuolella baari. Ilkka jäi varaamaan terassilta paikkaa ja itse menin tilaamaan. Melkoista jonoa avauspäivänä, paljon oli syöjiäkin ja hanoissa vaahtoavuushäikkää. 


Tilaaminen kesti siis melko kauan ja Sysilä oli päätynyt Pien-craftmoguli Erkki Hämeen pöytään. Neipaboi-Eki oli menossa padelia pelaamaan viereiselle areenalle. Itselleni ainoa uutuusolut hanassa tämä Prost!, joka melkoisen harvinaisesti Suomessa on asemoitu tyylillisesti dortmunder exportiksi. En muista aiemmin kotimaisen pienpanimon luokitelleen oluttaan dortmunderiksi, Ruotsissa kyllä viime aikoina useitakin tapauksia. 5,5 %, puhdasta ja kirkasta, maltainen täyteläinen lager. Ei juuri katkeroa, mutta toimi silti oikein hyvin kuivaa kurkkua kostuttamassa. Otimme Ilkan kanssa vielä tutut IPAt Kera ja Uncle Frank, mutta pitkä jonotusaika alkoi rasittamaan toistuessaan. Pöytään saapui kuitenkin Espoon olutmerkkihenkilöt Kari Ylänne ja Ville Leino keskustelua virittämään, joten viihtyvyys pysyi korkealla tasolla loppuun asti. Espoo, Tired Uncle, 15.5.2021. 1 kommentti:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Vaikka pulputtamon kaljat olivat laadullisesti kelpoja, degeneroitunut krunikalainen tuskin paikalle tämän koommin osuu; tilanne olisi toki otollisempi, jos paikallisjunatransportaatio ajaisi suoraan piikkilanka-aitain sisäpuolelle ja purkaisi terassilaiturille...