lauantai 8. kesäkuuta 2024

Olari Hazy Hoodz 10 000

Bostonista paluu ajoittui sopivasti Olarin Panimon Konepajan toimipisteen avautumiseen. Pienten virkistystoimenpiteiden jälkeen pääsin paikalle noin klo 17. Hieman epävakaa sää, mutta terassi täynnä jengiä. Terassi näytti nyt ihmisten kanssa paljon suuremmalta kuin aiemmin bongattu pelkkä asfalttialue. Sisälle oletettavasti oluen myyntipisteeseen johtava jono ulottui ulos asti. En nukkunut lyhyehköillä viiden ja kolmen tunnin lennoilla ollenkaan, joten vireystila ei paras mahdollinen. Asetuin silti toiveikkaasti jonon päähän. Viereisessä terassipöydässä Anna Immonen bongasi minut ja vinkkasi ravintolan taustahahmolle Jykä Peltoselle, joka tarjoutui hakemaan minulle oluen jonon sivusta nuutuneelle bloggarille. Ehkä vähän noloa, mutta myönnyin tarjoukseen.


Käteen tuli mahtavassa kunnossa olevaa Endless Fadea ja painuin tutkimaa sisätiloja. Eteisaulasta näkymä vielä keskeneräiseen panimotilaan. Uusi taproom oli vasemmalla, jonne oli rakennettu selvästi Otaniemen baaria muistuttavaa fiilistä. Katto tässä osassa matalalla, yläkerroksessa ehkä jotain. Taproomin takana korkeampi tila, jossa Hanna Montonen juonsi intensiiviseltä vaikuttavaa bingoa. Asetuin keskiosaan sisälle, koska terassilla ei oikein varjoa ollut näkyvissä. Tuttuja valui paikalle lisää tasaiseen tahtiin.


Suunnittelin jo poislähtemistä, koska jono pysyi jatkuvasti noin 15-20 minuutin mittaisena. Suomen Paras Olut -tuomaroinnista palaava Mariaana Nelimarkka tarjosi itse lähtiessään sitten lähes puolet uudesta Hazy Hoodz -oluestaan. Niinpä pääsin sitä kautta kirjoittamaan blogiinkin avauspäivästä. Kympptonniversiossa 6,7 %, 65 IBU. Uusiseelantilaiset Nectaron, Nelson Sauvin ja Motueka. Samea, kuivaa, hieman mausteista. Herkulliset trooppiset hedelmät. Katkeraakin. Oikein näppärää. Useampi tuttu kysyi, miten Amerikan ihmeet vertautuvat näihin Olarin oluisiin. Ja vastaus on se, että Tree House, Trillium, Hill Farmstead ja kumppanit ovat aivan samaa tasoa kuin Olari ja muutama muu suomalaispanimo. Eroa ei (enää) ole. Olarin Panimo Konepaja, 8.6.2024.


Ei kommentteja: