lauantai 15. kesäkuuta 2024

Saksa - Skotlanti 5-1

EM-kisojen avaus Münchenistä. Saksalla Julian Nagelsmannin uudistunut miehistö, paljon minulle tuntemattomia pelaajia. Leverkusenin nuori tähti Florian Wirtz heti alussa läpi, mutta paitsiossa. Hieman hermostunutta tapailua aluksi, mutta sitten 10. minuutin kohdalla Kroosilta ristisyöttö oikealle Kimmichille, joka keskitti 16. rajalle Wirtzille, laukaus maalivahdin ja tolpan kautta maaliin. Ehkä hieman onnea, mutta Skotlanti romahti täysin tähän. Hyvin passiivinen asetelma heillä, käytännössä ei yhtään hyökkäystä. Toisen maalin häkitti Musiala boksista nätistä hyökkäyksestä 19. minuutilla. Pilkku olisi voinut tulla jo 25. minuutilla, mutta vapaapotkuksi tuomaristo käänsi. Jakson lopulla skottitoppari Porteous teloi Gündoğanin laatikossa, suora punainen ja 11-metrinen, jonka Havertz sijoitti keskeltä sisään. Odotin skoteilta paljon parempaa otetta, varsinkin henkisesti, koska heillä on niin vahva tuki taustalla, jopa 200 000 kannattajaa kaupungissa. Mutta täysin alkeellinen ja hengetön esitys. 


Saksa ei näyttänyt ensimmäiselläkään jaksolla pelaavan täysillä ja tauon jälkeen löysättiin lisää. Avainpelaajia vaihdettiin pois, sisään jopa 34-vuotias seniorikansalainen Thomas Müller. Silti vajaamiehinen Skotlanti edelleen täysin köysissä. Wirtz ja vaihtomies Leroy Sané hukkasivat avopaikat. 68. minuutilla vaihtosentteri Niclas Füllkrug skoorasi upeasti. Sama mies teki toisenkin maalin, mutta se hylättiin paitsiona. Skotlanti sai lohdutusmaalin ilman omaa ansiota, Antonio Rüdiger puski omiin. Yliajalla vielä Emre Can viimeisteli loppunumerot. Periaatteessa vakuuttava esitys isänniltä, mutta vastus poikkeuksellisen avuton, ei tästä vielä voi paljoa päätellä.1 kommentti:

TBone kirjoitti...

Tallinnassa olutfestareiden jälkeen katsellessamme piti oikein silmiä hieraista: "Pelaako muka Thomas Müller vielä?". Mullerin lisäksi vanhoista legendoista lähinnä Toni Kroos ja Neuner jäljellä.