sunnuntai 16. kesäkuuta 2024

Puola - Hollanti 1-2

 Lewandowski ja De Jong poissa, De Jong koko turnauksesta. Hampuriin saapunut paljon jengiä rajan takaa Hollannista. Hollanti oli aktiivisempi heti alusta asti, mutta Puola yllättävän pirteä. Ei tähtipelaajia, mutta taitoa tuntui riittävän kaikilla odottamattoman paljon. Szczęsny tietysti maalissa itsevarma ja piti Puolaa pelissä pitkän aikaa. Yllätysmaali 16. minuutilla, kulmapotkun käänsi verkkoon pitkä reservisentteri Adam Buksa verkkoon, suoraviivaisesti ja yksinkertaisesti. Heti perään Hollannin kulmasta Van Dijkin todella kova volley näkösuojasta, mutta Szczęsny torjui silti. Memphis oli kärjessä innokas, mutta ohi ja yli meni yritykset. Cody Gakpo vielä enemmän liekeissä ja puolen tunnin kohdalla hän onnistuikin tasoituksessa, Szczęsny ei voinut kimmokkeen kautta tulleelle laukaukselle mitään. Avointa ja viihdyttävää peliä, paljon tilanteita.


Tauon jälkeen Hollanti jatkoi edelleen kovalla intensiteetillä. Tilanteita syntyi taas paljon, mutta ei tehoja. Puola ei jäänyt jalkoihin, pystyi edelleen luomaan itsekin maalipaikkoja. Ratkaisu sitten 83. minuutilla, kun sisään tullut kolossisentteri Weghorst skoorasi ensimmäisellä kosketuksellaan. Sain offlinena negatiivista palautetta skooraus-sanasta ja eihän se kovin kaunis olekaan. Yritän nyt jatkossa jättää sen pois. Puolalla oli loppuun asti tasoitusmahdollisuuksia, mutta Hollanti kesti. Historiallisista syistä tunnen aina Hollantia kohtaan sympatiaa, hyvä joukkue taas on kasassa, mutta ei tämä taida ihan loppuun asti kantaa. 


2 kommenttia:

Reijo Sarmaja kirjoitti...

Olikohan tämä ensimmäinen kerta, kun kyseiset maat kohtasivat arvokisoissa? Äkkiseltään en muista yhtään aiempaa kohtaamista. Riittävän vanhat muistavat 50 vuoden takaiset kisat, jolloin näiden maiden keskinäinen peli olisi varmasti ollut kisojen kohokohta. Mutta Saksa voitti vesipallopelin ja meni finaaliin Alankomaiden kanssa.

Ari Juntunen kirjoitti...

Saattoi olla ensimmäinen kerta. Silloin 1974-75 molemmat olivat MM-kisojen jälkeen Suomen kanssa samassa EM-karsintalohkossa. Voitot meni ristiin.