tiistai 6. toukokuuta 2008

Borussia Dortmund - Stuttgart 3-2

Lauantaina Frankfurtin teurastanut Stuttgart oli nyt selvästi vaisumpi, mutta ei varamiehinen Dortmundkaan avannut erikoisemmin. Silti 36. minuutilla Tinga kuitenkin sai helpon paikan keskeltä ja vei isännät johtoon alanurkkalaukauksella. Toisella jaksolla peli rävähti henkiin. Tilanteita ja maaleja tuli solkenaan. Stuttgartin tasoituksen pohjusti Fernando Meira hienolla ulkosyrjäkeskityksellä luukulle, josta Mario Gomez puski pompusta sisään. Muutama minuutti myöhemmin Stuttgartin maalivahti Schäfer toljaili alokasmaisesti ja Frein vapaapotku upposi helposti takanurkkaan. Frei vei isännät jo 3-1 -johtoon 79. minuutilla, kun Nelson Haedo Valdezin läpiajo hajaannutti schwaabilaisten puolustuksen täysin. 83. minuutilla Gomez sai taas paikan ja rankaisi välittömästi. Gomezilla on hyvät mahdollisuudet näillä otteilla nousta EM-kisoissa isommaksikin tähdeksi. Stuttgartilla oli vielä yliajalla hyviä tasoitusmahdollisuuksia, mutta Dortmundin nuori kolmosveskari Marcel Höttecke oli erinomainen.