sunnuntai 4. toukokuuta 2008

Ensimmäinen vuosi

On kulunut vuosi blogin ensimmäisestä merkinnästä. Postauksia on nyt 803, paljon enemmän kuin etukäteen kuvittelin. Kirjoittaminen on ollut helppoa ja vaivatonta, myös valokuvien lisääminen. Suurin osa merkinnöistä on hyvin nopeasti kirjoitettuja, tavoitteena onkin yleensä ollut hetkellisen tunnelman kuvaus kuin analyyttisemmät arviot. Valokuvien laatu on mikä on, ne on otettu tavallisella kännykkäkameralla (yhtä kuvaa lukuunottamatta). En ymmärrä valokuvauksesta mitään, enkä ole edes kiinnostunut.

Olutaiheisia merkintöjä on yli puolet, se on heijastus siitä, että uusia oluita on ollut tarjolla vuoden aikana enemmän kuin koskaan aiemmin Suomessa. Jos tarjonta vielä tästä lisääntyy, joutunen jättämään vähemmän mielenkiintoiset oluet syrjään. Olutvuoden kohokohta oli matka Englantiin kesäkuussa 2007, se oli yleisemminkin parhaita olutreissujani. Oluiden kuvaukset ovat yleensä melko tylsiä ja samankaltaisia toistensa kanssa. Monipuolisempia ja räväkämpiä arvioita olisi yritettävä luoda. Kirjojen ja elokuvien arviointimäärä on odotettu, käytettävissä oleva aika rajoittaa niihin perehtymistä. Blogin musiikkimerkinnöistä voi havaita kuinka vähän kuuntelen uutta musiikkia. Jossain vaiheessa harkitsin arvioiden kirjoittamista vanhoista levyistä, mutta ainakaan vielä en ole siihen päätynyt. Konserttejakin oli aika vähän, mutta minua kiinnostavan elävän musiikin tarjonta ei ole koskaan ollut Suomessa hyvä. Matkoilla oli huonoa tuuria konserttien suhteen. Pettynein olen ollut jalkapallomerkintöihin. Tarkoitus oli kirjoittaa paljon analyyttisemmin jalkapallosta ja sen lieveilmiöistä, mutta käytännössä olen sortunut pelitapahtumien väsähtäneeseen kelailuun.

Kommentteja en juurikaan odottanut, eikä niitä paljon ole tullutkaan. Kuitenkin joitakin, hieno homma. Varsinaista keskustelua ei kuitenkaan ole ollut havaittavissa. Kohokohta on varmaankin ollut Evan Railin kommentti arviooni hänen kirjastaan. Kevyttä ohjelmallista mainostushäirintää kommenteissa näyttää esiintyvän. Jos se lisääntyy, on rajoitettava kommentointitapaa. Englanniksi kirjoittamista olen harkinnut, mutta ongelmalliselta se tuntuu. Kirjoittaminen hidastuisi oleellisesti ja lopputulos muuttuisi (vieläkin) vivahteettomammaksi.

5 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Mukava blogi on ollut kyllä lukea varsinkin oluiden osalta! Sopiva kontrasti varsinkin olutoppaan "tieteellisempiin" olutarvioihin. Keep up the good work...

Nimetön kirjoitti...

Blogia mielellään maallikkokin, jatka vain kirjoittelua.

Nimetön kirjoitti...

Itse jonkin verran valokuvausta (ja enemmän olutta) harrastavana on jotenkin hassua/häiritsevää kuinka enemmän tai vähemmän (epä)oleellinen(?) tausta on kuvattu oikein skarppina ja itse olut sitten edessä jonakin sumuisena ja ikäänkuin vähemmän tärkeänä elementtinä. En tiedä millainen (epä)älykäs ohjelma puhelimesi kamerassa on, mutta ainakaan se ei tunnu ymmärtävän, että olut = kasvot ;) Sen verran suosittelisin siis kuvaa ottaessa tarkistamaan, että kuva on tarkentunut itse kohteeseen, eikä taustaan. Joissakin olosuhteissa se on vaikeaa ilman manuaalista säätämistä, mutta kyseiset kuvat olisi kyllä voinut ottaa myös "oluen tarkkuudella." Tämä vain siis kannustuksena, vaikkei se kuvaaminen sinua kiinnostanutkaan. Muuten blogi on ainakin oluiden osalta melko mukavaa luettavaa, sillä omalla kielellä ei Internetissä turhan paljon kokeneempien tekstejä luettavissa toistaiseksi ole. Jatkahan vain raportointia.

Nimetön kirjoitti...

Plääh, olipa tyylikäs kommentti minulta aiempana...
"lukee"-sana on minimalismiin pyrittäessä jäänyt pois :(

Ari Juntunen kirjoitti...

Anonyymin valokuvausvinkit ovat varmaan korrekteja, mutta en voi noudattaa niitä. Kamerastani ei löydy mitään tarkennussäätöjä. Ehkä etäisyydellä kohteeseen voisi asiaan jotenkin vaikuttaa. Mutta jos olut on kovin kaukana, sitä pitäisi rajata sitten isommaksi ja kuvasta tulee rakeinen. Jos joskus saan paremman kameran, yritän skarpata. Eihän oluella kovin suuria visuaalisia ulottuvuuksia ole, yleensä yritän tallentaa oluen värin ja vaahdon ominaisuuksia. Yleisemmin kuvilla olen yrittänyt saada blogiin väljyyttä, muuten se olisi pelkkä tekstipötköä.