torstai 22. toukokuuta 2008

Manchester United - Chelsea 1-1, rpk 6-5

Mukavasti Mestareiden liigan finaali Moskovassa, joka on Euroopan perinteikkäimpiä jalkapallokaupunkeja, mutta ei ole päässyt ennen tämmöiseen valokeilaan. Tietysti vähän noloa pelata keskellä Venäjän yötä. Lužnikin kohuttu nurmikin tuntui kestävän kohtuullisesti, tosin näytti pettävänkin ääritilanteissa. Hyvin hermostunutta peliä alussa, ei yhtään paikkaa. Säälistä mukaan päässyt kentän huonoin pelaaja Scholes hölmöili 21. minuutilla itselleen varoituksen ja nenänsä verille. Manchesterin pelityyli näyttävämpää, mutta johtomaali tuli täysin varkain 26. minuutilla. Brownin keskityksessä Essien unohti Cristiano Ronaldon, joka puskin täysin vapaasti alanurkkaan. 34. minuutilla Ballackilla tasoituspaikka, mutta sitten Manchester iski useamman kerran vahvasti, Tevezillä kaksikin avopaikkaa, mutta Cech hyvässä vedossa. 45. minuutilla sekavassa hyökkäyksessä ManU-puolustus sekoili näyttävästi ja Lampard pystyi tasoittamaan.

Toisella jaksolla ote hieman yllättäen selvästi Chelsealla. 54. minuutilla Essien rakensi itselleen paikan, mutta veti yli. Vähän myöhemmin Ballack voimalla ohi. 78. minuutilla paras ratkaisupaikka, Drogba kiskoi kaukaa tolppaan. Selvää jatkoajan odottelua, Chelsea ei vaihtanut yhtään, ManU:kin vain vaihtoi Scholesin Giggsiin.
Jatkoajalla Lampard hienolla kääntölaukauksella poikkipuuhun, myös Giggsillä hieno paikka Evran upean nousun jälkeen, mutta Terry torjui puskemalla. Rankkaa vesisadetta, Venäjän kemikaalit eivät kai enää purreet pilviin. 115. minuutilla joukkonahistelua, jossa Drogba läpsäytti Vidiciä ja otti suoran punaisen. Rangaistuspotkuissa ManU:lta mokasi Cristiano Ronaldo, Chelsealta Terry ja Anelka. Terryn laukauksessa väitettiin nurmen pettäneen, minusta tukijalan asento oli väärä.

Ei kommentteja: