tiistai 17. kesäkuuta 2008

Ranska - Italia 0-2

Ranskan valmentaja Domenechilta katastrofaalinen valinta pistää Abidal toppariksi. Tonilla heti 4. minuutilla paikka Abidalin virhearvioinnin takia ja lopulta 24. minuutilla Abidal joutui repimään takaa päin Tonin nurin. Ulosajo ja rangaistuspotku, jonka Pirlo varmasti viimeisteli. Sitä ennen jo Ranskan avainpelaaja Ribéry loukkaantui ja nuori lupaus Nasri tilalle. Abidalin ulosajon takia Domenech otti Nasrin pois ja toppari Boumsong sisään. Italia hallitsi edelleen, mutta Ranskalla pieniä mahdollisuuksia ensi jakson lopulla, puolittaisia paikkoja. Silti 44. minuutilla Grosson hieno vapaapotku, jonka Coupet käänsi tolppaan. Vielä 50. minuutilla Ranskan parhaalla pelaajalla Benzemalla hyvä laukaus, ohi. 62. minuutilla De Rossin vapaapotku kääntyi pelle-Henryn jalasta tyhjään maaliin ja Ranska antautui. Benzemalta vielä hyvä veto, mutta Buffon torjui. Ranskalta yksinkertaisesti häpeällinen turnaus, Domenech on MM-finaalista huolimatta harvinaisen avuton valmentaja, jopa näyttääkin siltä. Italian peli ei vieläkään tarpeeksi hyvää, Ranska oli vain niin surkea nyt. Espanja-neljännesfinaalista ovat poissa pelin aivot Pirlo ja sydän Gattuso, molemmat ottivat varoitukset tässä.

2 kommenttia:

HeSa kirjoitti...

Ei valitettavasti voi erinomaisesta pelistä Italiaa kehua, loppu meni ihan pallotteluksi.
De rossin vapari meni tosi helposti maaliin, tosin sitten hidastuksessa näkyikin, että todellisen maalin teki Henry. Eli kuten kommentoijat sanoivat: "Halvalla meni".
Buffonilta hieno torjunta lopussa.
Vaikka ei erinomaisesta pelistä voi puhuakaan, näin naisnäkökulmasta voi sanoa, että kyllä Ialian poikia on aina mukava katsella kentällä. Tosin kyllä nuo Italian pojat tuon filmaamisen osaavat tai sitten heillä muuten vain on heikompi kipukynnys.
Jokatapauksessa innolla odottaen Espanja-Italia peliä.

Ari Juntunen kirjoitti...

Hmm, näyttääkö Pirlo hyvältä? Se on minusta Italian paras, hallitsee koko kenttää. Harmittavasti joutuu nyt pelikieltoon Espanjaa vastaan.