torstai 26. kesäkuuta 2008

Venäjä - Espanja 0-3

Paikan päällä Ylen selostajalta meni melkein puoli tuntia Wienin rankkasateen huomaamiseen. Espanja aloitti aktiivisemmin, Sergio Ramos todella ylhäällä koko ajan. Torresilla muutamia paikkoja, mm. 180 asteen kääntölaukaus, Villakin sai hyvän vedon kohti alanurkkaa. Venäjä pelasi paljon hitaammin kuin Hollanti-pelissä, hyökkäyspäässä ei siirrot onnistuneet aiempaan malliin. 31. minuutilla Pavljutšenko sai vaikeasta asennosta hienon kierrevedon, mutta ohi meni. 34. minuutilla Villa loukkaantui, Fabregas tilalle. Espanjan systeemi muuttui ja ote siirtyi heille ehkä vieläkin enemmän.

Aršavinilla on mielialapelaajan mainetta ja tässä se kieltämättä näkyi, Senna ei antanut elintilaa ollenkaan. Hiddink ei keksinyt ratkaisuja, ei ehkä ollut resurssejakaan. Toisella jaksolla Espanjan keskikenttä Xavi-Iniesta-Fabregas-Silva teki mitä tahtoi, ehkä kisojen vakuuttavin suoritus. Ratkaisu tuli 50. minuutilla, Iniestan kova leikkaus keskelle, kontrolloiva pelaaja Xavi siirtyi esteettä luukulle ja ohjasi verkkoon. Lähes venäläistyyppinen maali. Torres piti kankeita venäläistoppareita täysin pilkkanaan. 73. minuutilla Iniesta ja Fabregas pelasivat Torres-reservi Güizan avopaikkaan, 0-2. Äärimmäisen heikkoa puolustamista Venäjältä. Sitten vielä Fabregas avasi maalipaikan Silvalle. Venäjän vaihtomies Sitševillä vielä tilanne, mutta Casillas yllättämätön. Espanja näytti todella vahvalta, eilisen esityksen perusteella Saksa on finaalissa pelkkä vastaantulija. Mutta se on taas uusi peli.