keskiviikko 25. kesäkuuta 2008

Saksa - Turkki 3-2

Olen katsonut tv:stä kaikki jalkapallon arvokisat vuodesta 1970 alkaen. Kertaakaan ennen ei näin isossa ottelussa ole tv-lähetys näin pahasti epäonnistunut. Toisen jakson kulusta ei saanut mitään selvää lähetyskatkojen takia. Syynä oli kuulemma ukkonen Wienissä, kuulostaa äärimmäisen epäuskottavalta, jotain muutakin on täytynyt mennä pieleen, pakkohan näissä kuvioissa on oltava varasysteemejä.

Hermostunutta peliä alussa. Turkki kuitenkin yllättävän aktiivinen ja loi selvästi enemmän tilanteita. Jo 13. minuutilla Kazim Kazim sai pallon tolppaan. 22. minuutilla saksalaiset unohtivat, että sivurajaheitossa ei ole paitsiota, päätyrajalta keskitys, pallo ylärimaan, Uğur Boral pisti reboundin sisään. Sitten tyypillinen nukahdus hyvänolontunteessa, Saksa hyökkäsi vasemmalta, Podolski läpi, nopea syöttö luukulle, Schweinsteiger häkitti. Silti ote säilyi Turkilla, todella hallittu hieno suoritus, ilman muuta Turkin parasta peliä koko turnauksessa, Saksa oli täysin köysissä koko ajan.

Toisella jaksolla fyysisempää katkonaisempaa peliä. Saksa näytti saavan otetta, mutta ilmeisesti Turkki pääsi silti taas hallitsemaan tilanteita. Enempää ei voi sanoa, kuvayhteys katkesi. Saksa meni johtoon Klosen maalilla, Turkki tasoitti Semihin maalilla, Saksa pääsi finaaliin Lahmin maalilla. Olisi pitänyt olla itse Baselissa, enää ei voi näköjään televisioon luottaa.

1 kommentti:

Ari Juntunen kirjoitti...

Olen hämmästellyt, kun Saksassa ei ole mellakoitu tv-lähetyskatastrofin takia. Ei ole valitettu, koska ei ole aihetta. Siellä osataan luova ongelmanratkaisutaito nopeassa paineistetussa tilanteessa. Lyhyen katkon jälkeen ZDF unohti töpeksivät itävaltalaiset ja siirtyi näyttämään kuvaa sveitsiläiseltä kanavalta, jolla oli oma kaapeli Baselin stadionilla. Suomessa Digitalla pyöriteltiin peukaloita, ei voi tehdä mitään kun kuvaa ei tule. Taatusti löytyy vaikka minkälaisia tietoliikenneyhteyksiä Baseliin, joilla tilanne olisi voitu normalisoida.