tiistai 19. huhtikuuta 2011

Esox Suodattamaton Pils

Pyykösjärveltä kajahtaa! Oululaisen kotiolutkomeetan ja naapuribloggaajan Esoxin uutta tuotantoa. Keltainen samea olut, vaahtoa kohtuudella. Suhteellisen vähän hiilihappoa, liukas ja pehmeä tuntuma, melko humalainen, mutta myös makeahko. Jälkimaussa on humalaa melko pitkästi, männynneulasiakin tai jotain vastaavaa mausteisuutta aistittavissa. Pohjoissaksalaiseksi pilsiksi tämä ei ole tarpeeksi kuiva, hedelmäinen makeus lähestyy enemmän baijerilaisia kellerbierejä, sinne tietysti suodattamattomuuskin vie mielikuvia. Tämä on tehty keittomäskäyksellä, se on perinteinen teutoonimenetelmä, harvinaistumassa nykyään. Humalat ehtaa joukkoa nekin, Hallertau Perle, Hersbrücker ja Mittelfrüh, IBUja valmistajan mukaan noin 50. Alkoholia 4,8%. Mallastäyteläisyys on kohtuullinen, varsin tasapainoisena tätä voi pitää. Näille oluille on jo tullut melkoisia odotuksia, mutta ne ei nytkään pettymystä. Harvinaisen maukas olut tyylisuunnassa, joka ei ymmärtääkseni ole helpoimpia.

Ei kommentteja: