maanantai 25. heinäkuuta 2011

Cigar City Bolita Brown

Floridan Miami on USA:n suurkaupungeista vähiten kiinnostavia olutmielessä. Meksikonlahden puolen metropoli Tampa on jo toista maata, varsinkin keskustan itäpuolinen vanha kuubalaiskaupunginosa Ybor City on mantereen parhaita baarialueita. Uudehkon tampalaispanimon Cigar Cityn nimi viittaa juuri näihin sikarikortteleihin. Panimo on kovassa maineessa, nyt ensimmäinen tuntuma tuotteisiin. Olut on alaotsikoltaan double nut brown ale. Vaahtoaa railakkaasti ulos pullosta, tummanruskeaa. Maistuu heti selvästi happamalta, joko infektoitunut mutkikkaalla matkalla tai sitten harkittu efekti. Pehmeää paahteisen makeaa olutta, ei paljoa katkeroa, alkoholia jopa 9%. Suklaata, tummaa toffeeta, periaatteessa miellyttävä, mutta bretta-vivahde ei tähän sovi. Liika siirappinen makeuskin tökkii. Bolita viittaa Tampassa 20-luvulla riehuneeseen uhkapelikuvioon, jossa vaikuttanut paikallinen gangsteri Charlie Wall on päässyt pullon etikettiin.

2 kommenttia:

pulk kirjoitti...

Vapun alla juomamme Bolita-pullo ei sisältänyt juurikaan happamuutta, eli veikkaan että olet saanut kontaminoituneen pullon.

Ari Juntunen kirjoitti...

Ilmeisesti näin kävi. Ratebeerissä omhper näkyy aistineen Brettaa tästä runsas viikko sitten, mutta en huomannut muiden sitä löytäneen.