maanantai 14. huhtikuuta 2014

Hiisi Lutakko Offroad

Leskisen Hiisi-festivaali jatkuu, nyt tarjolla jyväskyläläisen musiikkiklubin nimikko-olutta, 5,7%. Samea punaruskea ulkoasu, tuoksussa makeaa hedelmää, ylikypsää päärynää. Hedelmäinen maku, jotain kirpeämpääkin, aika persoonallinen vaikutelma, ei täysin minun makuun. Käsittääkseni vehnä-ale, baarimestari jopa tarjosi vaihtoehtona weizen-lasia. Kipsiä tai jotain kivennäisainetta tulee mieleen, ihan kuin vissyvettä olisi lorahtanut alen sekaan. Suhteellisesta vahvuudesta huolimatta runko jää siis vetiseksi. Jälkimaussa on pistävyyttä, joka on enemmän suolaisen mausteista kuin katkeraa. Hiisin oluiden vaatimattomampaa puolta tällä kertaa, vaikka ei tämäkään mielenkiinnoton ole. Oluthuone Leskinen, 14.4.2014.

2 kommenttia:

Andy kirjoitti...

Lutakko Offroadeja on kaksi. Tämä 5,7-prosenttinen versio on tammikypsytetty Amber Ale, 4,5% Offroad puolestaan on 100% vehnästä tehty Wheat Ale. Hämäävä ja lyhytnäköinen nimeämiskäytäntö.

http://www.jelmu.net/uutiset/uusi-erilainen-lutakko-olut-myyntiin-torstain-offroad-klubilla

Ari Juntunen kirjoitti...

Hyvä täsmennys. Tuo sivumakuna pitämäni saattaa hyvinkin olla puusta peräisin. Nimessä todellakin pitäisi olla jokin muu lisämääre kuin alkoholipitoisuus.