lauantai 20. joulukuuta 2014

Epic Lupulingus


Syksyllä tuli käytyä Salt Lake Cityn Epic-panimolla, mutta nyt Helsinkiin pukkaa Uuden-Seelannin Aucklandissa toimivan samannimisen valmistajan tuotteita. Nimimerkki Sinensis suositteli tätä NZ-IIPAa ja tartuinkin tarjoukseen. Imperial IPAssa 9%, 50 cl pullo, baarin veloitus 17,90€. Ei ehkä kaikkien mielestä erityisen edullista, mutta eihän nyt Koffia olla juomassakaan.

Todella hekumallinen trooppinen Tyynenmeren tuoksu. Maku on hieman karkeampi, kuivempaa hedelmää on runsaasti. Pihkaa tihkuu kunnolla. Makeus välttyy hienosti ja katkeroakin on enemmän kuin monissa jenkki-DIPOissa. Lupulingus-nimi viittaa hieman eroottisesti vivahtaen humalaan, mutta latinaan nojaten se voisi tarkoittaa suden kutsua. 101 IBUa, raaka-aineita ei paljasteta, mutta varmaankin paikallisia humalia on mukana. Vaikuttava suoritus, aivan tuoreena voisi räjäyttää tajuntaa, nytkin menee vuoden parhaiden joukkoon, ainakin Suomessa juotujen osalta. Kitty's, 19.12.2014.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Paljonko menee noin keskimäärin arvioituna kuukaudessa euroja baareissa juotuihin oluisiin? Ajattelin vaan että täytyy olla paksu lompakko.

Ari Juntunen kirjoitti...

En ole itse laskenut, mutta muuan tuttu oli laskenut blogista noin 60 olutta marraskuussa. Sehän tekee noin 400-500 euroa. Varmaan on halvempia harrastuksia, mutta on kalliimpiakin. Käyn töissä, en omista autoa, ei huollettavia lapsia.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä harrastus tämä. Sitä hieman olen ihmetellyt että kun katsoo ratebeerin kovimpia tikkereitä niin miten ihmeessä niillä riittää kunto, terveys, aika ja raha kun pisteytettyjä oluita on yli 30 tuhatta ja tahti kova.

Ari Juntunen kirjoitti...

Kyse on eri harrastuksesta. Käsittääkseni ns. reittaajat juovat analysoimistaan oluistaan hyvin pieniä annoksia, tyyliin 1 cl.

Anonyymi kirjoitti...

Rahan lasku on yksi tapa hahmottaa harrastusta. Alkoholi(juoma)päiväkirja myös. Jälkimmäistä aloittelevana ovat luvut olleet hälyttäviä ja krooniset kivut iskivätkin päälle kertomaan omaan tarinaansa uudelleenarvioinnista. Vaan jos ongelmia ei ole eikä tule yhdelle, saattaa niitä toiselle tulla. Samaa kunnioitusta työvälineitä kohtaan vaativa harrastus kuten miekannielentä tai lasinsyönti. Kaikella kunnioituksella ja ironiaa vailla, kiitos hienosta blogista Arde.