tiistai 9. joulukuuta 2014

Liverpool - Basel 1-1

Kriisijoukkue Liverpoolilla ei loukkaantunutta Balotellia avauksessa. Basel karvasi korkealta ja hallitsi tapahtumia totaalisti, Liverpoolille ei syntynyt ensimmäisellä jaksolla yhtään kunnon tilannetta. Basel loi muutaman ja 25. minuutilla Fabian Frei veti 16. rajalta tarkasti takanurkkaan. Streller ja Gashi sveitsiläisten kärjessä koko ajan vaarallisia, toinenkin kaunis maali syntyi, mutta paitsio oikea tuomio.

Sade ruoski Anfieldiä, Rogers otti tauolla Lazar Markovicin sisään ja Liverpool pääsi nyt syvemmälle. Silti Basel vastahyökkäyksissä terävä, Xhakan veto vähän ohi. Markovic tunnin kohdalla läimäsi Safaria kädellä naamalle, suora punainen ja Liverpool entistä enemmän vaikeuksissa. Baselille riitti tasapeli jatkopaikkaan, Liverpoolin pakko voittaa. 82. minuutilla sitten Gerrardin vapaapotku upposi kauniisti tolpan kautta sisään ja loppuhetket raastavaa hermopeliä. Yleensä brittijoukkueet ovat tällaisissa tilanteissa yleisön tukemina henkisesti vahvoja, Liverpool ei ollut. Basel oli tehdä omiin, mutta painostuksesta huolimatta Liverpool ei pystynyt ratkaisuun. Basel siis jatkoon. Basel otti myös kentälle viimeisiksi minuuteiksi miehen historian hämäristä, argentiinalainen topparilegenda Walter Samuel hölkkäili sisään.

1 kommentti:

TBone kirjoitti...

Walter Samuelilla on mielenkiintoinen etninen kombo: argentiinanjuutalainen. Vielä menestyneempi vastaava on Juan Pablo Sorín.