Illan konsertti alkoi vasta puolen yön jälkeen, joten ajanvietteeksi pyöräilin norjalaisten rivieralle, Nallikarin rantahelvettiin. Kuulin, että rannan moninaisia vaiheita kokeneen ravintolan tarjonnassa olisi nyt paikallisia craft-oluita. Teollisuusoluita mainostettiin ravintolassa joka puolella, mutta craftiakin löytyi, jos sattui huomaamaan Sonnisaaren hanalätkät. Rivo-pilsiä ja NZPA-PissUpia tarjolla todellakin. Maistelin pilsiä, tuntui edelleen todella hyvältä.
Paluumatkalla pysähdys Graalissa, koska olin kuullut sinne saapuneen Sangen-olutta. Sangen on oululaisfirma, joka elvyttää kovalla julkisuustohinalla Lapin Kullan panimoa Torniossa. Polarmaltaan laitteet on hankittu jo aikaa sitten, mutta oman tuotannon aloitus tuntuu alalla totuttuun tapaan viivästyvän. Maistila on kollegiaalisesti tarjonnut auttavaa kättä ja Sangenin reseptin mukainen american pale ale on nähnyt päivänvalon Alppilassa. Hyvin aromaattisen hedelmäinen, hunajaakin löytyy, ei katkeruutta havaittavasti, ehkä sentään pieni hujaus kauan nielaisun jälkeen. Laatukamaa jälleen, Maistilan herrat tietävät mitä tekevät. Oulu, Graali, 15.7.2016.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti