maanantai 11. heinäkuuta 2016

Ranska - Portugali 0-1, jatko-ottelun jälkeen

Fernando Santos otti taas mukaan Pepen ja William Carvalhon, Deschamps lähti taas samalla kokoonpanolla kuin kahdessa aikaisemmassa ottelussa. Stade de France täynnä yöperhosia. Ranska karvasi korkealta ja hallitsi alkuminuutteja, Griezmannilta hyvä pusku 10. minuutilla, mutta Rui Patricio pelasti. Cedric löysi pitkällä syötöllä Nanin linjan takaa, mutta ei tulosta. Cristiano Ronaldo loukkaantui yhteentörmäyksessä Payetin kanssa, jouduttiin vaihtamaan Quaresmaan 24. minuutilla. Tämän jälkeen sekavaa peliä, Sissoko ranskalaisista aktiivisin ja João Mário otti johtajuutta Portugalin puolella. 

Toisella jaksolla Ranska loi paljon puolittaisia tilanteita. 58. minuutilla Payetin tilalle tullut Coman keskitti Griezmannille vapaan puskupaikan, Giroudillakin hyvä tilanne ennen kuin Gignac tuli hänen tilalleen. Portugali ei mennyt paniikkiin, Nani ja Quaresma saivat töitä Llorisillekin. Yliajalla oli ottelu silti ratketa, mutta Gignacin laukaus tolpan sisäreunaan. 

Jatko-ottelussa vaihtopelaaja Éder sai kulmasta puskupaikan, mutta kohti Llorisia. Sitten väärä tuomio, Koscielny ei tehnyt käsivirhettä, Raphaelin upea vapaapotku ylärimaan. Heti perään 109. minuutilla Éder rakensi itselleen paikan ja kiskoi voimalla alanurkkaan. Ranska joutui shokkiin, ei pystynyt reagoimaan. Ranskalta täydellinen katastrofi, lahjakkaat pelaajat näyttivät haluttomilta tai väsyneiltä. Deschamps ei pystynyt taktisiin muutoksiin. Yllättävä ratkaisija, Guinea-Bissaussa syntynyt 28-vuotias Éderzito António Macedo Lopes, en ollut miehestä kuullut mitään ennen kisoja. Viimeksi Portugalissa pelannut Bragassa 2012-15, sitten Swanseassa ja sieltä lainalla nyt Lillessä. Portugali ei ollut mikään Kreikka 2004, mutta eihän se suuri joukkue hyökkäyspäässä ollut. Hienoa puolustamista pitkin kisoja kuitenkin.

Ei kommentteja: