perjantai 1. heinäkuuta 2016

Portugali - Puola 1-1, rpk 5-3

Puolalla täysin odotettu avausryhmitys Marseillen neljännesfinaalissa. Portugali otti mukaan 18-vuotiaan Renato Sanchesin, siis hieman positiivisempi asetelma kuin Kroatia-hyydytyksessä. Puola iski heti alussa toisella minuutilla Cedricin virheestä, Grosicki löysi laatikosta Lewandowskin, joka lopulta rikkoi kuparisensa tässä turnauksessa. Kohtuullisen avointa peliä puolin ja toisin ja 37. minuutilla Renato Sanches sai laukaisupaikan 16. rajalta, kimmoke puolalaisesta verkkoon. Varsin tasainen ensimmäinen jakso. 

Toinen puoliaika varovaista siirtelyä, ei kunnon tilanteita. Puolan mielikuvitus ei riittänyt Portugalin puolustuksen murtamiseen. Portugali oli lopussa aktiivisempi Moutinhon ja Quaresman tultua mukaan. Paras paikka 85. minuutilla Moutinhon pystysyöttö linjan taakse keskelle, Cristiano Ronaldo ei osunut palloon. Jatko-ottelussa heti 92. minuutilla Ronaldo ei luukulla osunut taaskaan palloon, ikämiehellä näössä alkaa olla jo häikkää? Muuten jatko-ottelu löysää odottelua ja rangastuspotkukilpailussa Jakub Błaszczykowskin laukauksen Rui Patricio torjui.

2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Pepe ei yleensä ole herättänyt minussa mitään myönteisiä tuntemuksia, nyt on pakko myöntää, että aivan upea peliesitys Pepeltä. Aina katkomassa puolan hyökkäyksiä juuri siinä missä pitikin. Ja yhdessä taklauksen (ei Pepen taklaus) jälkeisessä tilanteessa Pepe oli jopa rauhoittelemassa toisia, kun tuntee uhkasivat kuumentua. Lisää tällaista. Jarkko Ruutukin osasi olla kentän paras pelaaja silloin ku nkeskittyi vain itse pelaamiseen.

Ari Juntunen kirjoitti...

Täytyy olla samaa mieltä, Pepe on pelannut hyvän turnauksen ilman tavanomaisia sikarottamaisuuksia.