perjantai 8. heinäkuuta 2016

Ranska - Saksa 2-0

Jogi Löw yllätti ottamalla Emre Canin keskikentälle Khediran paikalle. Höwedes paikkasi Hummelsin ja Müller meni kärkeen Gomezin paikalle. Schweinsteigerille Griezmannin pysäyttäminen, kova duuni keskikuntoiselle pelaajalle. Deschamps ei uskaltanut vaihtaa Islanti-joukkuetta, Umtiti jatkoi topparina ja Sissoko laidalla. Mielenkiintoinen päätös sekin. Ranska aktiivinen alussa, Griezmann sai hyvän paikankin, mutta veto löysä. Sitten Saksa hallitsi täysin palloa, se pysyi Ranskan alueella, muutamia tilanteitakin syntyi, mutta Thomas Müllerin viimeistelytaito ei vieläkään ole palautunut. Giroud pääsi kerran karkuun, Höwedes liukui tyylikkäästi pallon pois. Sitten jakson lopussa kulma, jossa Schweinsteigerilta löydettiin käsivirhe boksissa. Hyvin kyseenalainen tuomio, Griezmann ei erehtynyt pilkulta, alkaa varmistaa kisojen maalikuninkuutensa. 

Saksa hallitsi toistakin jaksoa, mutta vähitellen yritys alkoi kääntyä pakonomaiseksi. Tunnin kohdalla Boateng loukkaantui, Mustafi tilalle. Löw vaihtoi Canin tilalle Götzen, mutta MM-finaalin kuvio ei toistunut. Ranskalaiskannattajat ottivat käyttöön Islannin Hu-huudon. Deschamps alkoi varmistelemaan vaihtamalla Payetin tilalle Kantén, mutta päinvastoin Ranska teki toisen maalin. Pogba hassutteli laatikossa Mustafin kustannuksella, keskityksessä Neuer hämmentävästi mokasi tökkäämällä pallon Griezmannille, joka rankaisi välittömästi. Saksan yritykset muuttuivat nyt paniikissa terävämmiksi, mutta Kimmichin ristikkolaukausta lähemmäksi ei päästy. Lupaava Leroy S
ané sisään, mutta ei hänkään ratkaissut. Ranska oli kuin olikin niin vahva kuin Islanti-ottelussa näkyi, vaikka Islanti ei ehkä paras mittari ollutkaan. Saksa saa syyttää vain itseään. Kaksi puolustusvirhettä ja maalintekokyky on hävinnyt. Täytyy vain hämmästellä, etteikö maassa todellakaan ole muita keskushyökkääjiä kuin Mario Gomez.

Ei kommentteja: