tiistai 18. lokakuuta 2016

Leicester - FC København 1-0

En nähnyt viime kaudella sensaatiomaisesti Englannin liigan voittaneen Leicesterin yhtään peliä, ehkä viimeksi näin joukkueen 1970-luvulla, kun ryhmässä vaikuttivat mm. Peter Shilton, Keith Weller ja Frank Worthington. Seuralegendoja ovat myös mm. Gordon Banks, David Nish, Allan Clarke, Gary Lineker ja Gary McAllister. Itse kaupungissa kyllä kävin hiljattain. Liigavoitto näyttää jäävän one-hit wonderiksi, tämä kausi on käynnistynyt Leicesteriltä normaalisti. Mutta ehkä tavoitteena onkin nyt Mestareiden liiga. 70/80-lukujen vaihteessa Leicesterin Midlands-paikallisvastustajat Nottingham ja Aston Villa pystyivät yllätysliigavoiton jälkeen valloittamaan seuraavalla kaudella myös Euroopan Cupin. Varmasti tämä on jäänyt vanhempien kannattajien mieleen.  

København piti palloa alussa täysin suvereenisti, mutta ei pystynyt luomaan tilanteita. Ensimmäinen Leicesterin vastahyökkäys vasta vartin jälkeen, mutta Vardy näytti heti terävältä. Tempo pysyi hyvänä, mutta suunnitelmallisuus puuttui maalintekotilanteiden luonnissa molemmilta. Jakson lopulla Leicester sai enemmän otetta, 40. minuutilla Vardy vaihtoi laatikon laidalta toiselle, algerialainen Slimani puski maanmies Mahrezille luukulle, tyylikäs ulkosyrjäohjaus häkkiin. Københavnin paras tilanne syntyi sen jälkeen kulmasta, Corneliusin pusku vähän ohi. 

Toisella jaksolla Leicester varmaotteinen ja hyvin itsevarma, alan ymmärtää miten mestaruus oli mahdollinen. Riyad Mahrez kentän kuningas. København oli yritteliäs, mutta eväät eivät riittäneet maalintekoon. Slimani runnoi maalinkin, mutta avustava huomasi väärin paitsion tilanteesta. Lopussa tanskalaisilla taas hyvä tilanne, Cornelius käänsi luukulta, mutta Leicesterin Schmeichelilta hieno reaktiotorjunta.

Ei kommentteja: