maanantai 3. lokakuuta 2016

Mallaskosken uutuuksia, syksy 2016

Suomalaispanimoiden bloggaajanäytteiden syysruuhkalle ei näy loppua, tosin Olvin jo luvattu XPA meni omalta kohdaltani ohi. Tällä kertaa vuorossa Kiinaa valloittamaan lähtenyt seinäjokelaisverstas, joka on muutenkin virkistynyt viime aikoina. Kolme näytettä ja maistelulasi kaupan päälle, näyttäisi olevan samaa muotoilua kuin viimetalvisilla Lakeuden Panimobileillä debytoinut astia. Captol Groupin Mallaskoski on ryhtynyt brändimarkkinoinnissaan hyödyntämään panimomestari Jyri Ojaluoman noir-tyyppistä ulkomuotoa, mutta lasin kyljessä hieman yllättäen ei Jyrin naamaa näy. 

Dark Mood on ruislager, 4,7%, 40 EBU, Simcoe ja Centennial, savu- ja suklaamallasta mukana. Kirkas tumman meripihkainen väri. Tuoksu on lievästi savutervainen, maussa pehmeää karamellisuutta, hiilihapot alhaalla. Jää ohueksi ja mauttomaksi, ei tarpeeksi perinteisten laatulagerien täyteläisyyttä eikä kunnon modernia katkeruuttakaan. Kuten yleensäkin, ruis lähinnä häiritsee tässä. 

Last Laugh on amber lager, 4,7%, 32 EBU, Cascade. Tämähän on ilmeisesti sama kuin pitkään tuotannossa ollut Kuohu Amber, uudelleen nimetty vain. Nyt Dark Moodia vaaleampi meripihkainen väri. Tuoksu on hedelmäpastillinen. Makeahkoa karamellisuutta, hyvin hiilihapot alhaalla nytkin, mutta muuten maku ei kovin vaisu. Tuli seitsemän vuotta sitten kirjoitettua aika tylysti, mutta käytännössä sama vaikutelma tästä nytkin tulee. 

Tough Luck on Mallaskosken panostus Suomessa lopulta villiintyneeseen sessio-IPA -trendiin. 4,7%, 70 EBU, Columbus, Centennial, Pekko, Amarillo. Kirkas kultainen väri, vaahtoa laiskasti, tuoksussa yrttisyyttä, vihannesta. Maussa hyvin voimakas yrttisyys, hedelmäisestä raikkaudesta ei mitään havaintoa. Hyvin tunkkainen juuresmaisuus hallitsee kokonaisuutta vahvasti, mallaskaan ei pääse tässä sarjassa tukemaan millään tasolla. Jälkimaussa on havaittavasti katkeruutta, mutta se ei nyt pysty pelastamaan tilannetta. Tämä oli todellakin tough luck, paha pettymys, kun esim. Stadi ja Olvi jylläävät maitokaupoissa hedelmäisen aromaattisilla tuotteillaan.

Ei kommentteja: