torstai 27. lokakuuta 2016

Thornbridge Eldon
Sain kutsun uuden Oluthuone Lehdon avajaisiin Annankadulle. Baarihan on ollut auki jo pari viikkoa, mutta nyt sitten avajaisjuhlallisuuksia. Karu sää, kaupunki täynnä syystapahtumia, joten paikalla oli varsin vähän jengiä. Muutama olutblogisteri, joitakin muita olutmediaihmisiä, Delifoxin terävin johto Teemu Lehtoa ja Markku Orasmaata myöten. Tuli nyt tarkemmin tsekattua tila, etutilassa huomio kiinnittyi edelleen erityisen mauttomilta vaikuttaviin terassijakkaroihin. Orasmaan alustuksen mukaisesti takaa erottui nyt Juha Lehdolle omistettu belginurkkaus, nyttemmin Bryggeri Helsingissä vaikuttavan Olli Majasen brittiloosi ja Mallaskosken Jyri Ojaluoman pahvipatsaalla ryyditetty pienpanimolautatarha. En ole mikään sisustusspesialisti, en ota enempää kantaa tähän spektaakkeliin.

Pientä purtavaa ja juotavaa oli tarjolla. Uutuutena tuli pullosta tsekattua Thornbridgen imperial stout. Tuli kysyttyä Orasmaalta myös Thornbridgen Helsinki-baarin kohtalosta. Hanke on jo pitkään ollut viritteillä, mutta siitä ei ole vieläkään luovuttu. Helsingin ydinkeskustasta edelleen etsitään sopivaa tilaa, baariin halutaan reippaasti volyymiä. Tämä Annankadun tilakin oli ollut harkinnassa, mutta sen arvioitiin olleen liian syrjässä. Eldon siis bourbon-tynnyrissä kypsytettyä kamaa, 8%. Jopa tervaa, viskimäisyyttä, vaniljaa hedelmää. Katkeroakin löytyy, mutta ei paahteisuutta. Melko makeaa, mutta pullo liian kylmä lopulliseen tuomioon. Hyvin hedelmäinen kokonaisuus. Oluthuone Lehto, 27.10.2016.

2 kommenttia:

Jaakko Uusitalo kirjoitti...

Harvoin teikäläisen blogia on korjaaminen, mutta tällä kertaa pienen pieni lapsus. Ei siis tynnyrissä kypsytetty tämä, vaan bourbonissa uitetuilla tammilastuilla kypsytetty imperial stout. Allekirjoitan muuten kirjoitetun.

Ari Juntunen kirjoitti...

Aah, kiitoksia korjauksesta.