perjantai 15. marraskuuta 2019

Little Rippa Postmasters Pale Ale
Great Ocean Road kääntyy Apollo Bayssa sisämaahan, jossa oli mielenkiintoista ajaa tiheässä Great Otway National Parkin metsässä kapeaa ja mutkaista tietä sateessa ja väliin tiheässäkin sumussa. 82 kilometrin matkaan 12 Apostlelle meni noin puolitoista tuntia, vaikka ajelin yksinään ilman muuta liikennettä. Apostolit tietenkin vaikuttava ilmestys, täällä oli muitakin kovassa tuulessa, mutta onneksi meren rannalla ei satanut. Jatkossa pari muutakin näyttävää kohdetta tällä puolen suurta valtameritietä. Käärmeistä varoitettiin oikein ilmoitustaululla ja yhden näköalatasanteen polulla huomasin hämähäkin. Täkäläiset hämähäkithän ovat fataaleja, se on yksi puraisu ja sinkkiarkussa paluu Eurooppaan. Kuolleen kengurun huomasin tien pientareella.

Varsinainen turistitie loppuu ennen Warrnamboolin varsin isoa kaupunkia, jossa oli tarkoitus lounastaa Flying Horse Breweryssa. Etukäteistietoni olivat heikot, ajoin paikasta ohi ja ei haluttanut enää palata viittä kilometriä taaksepäin. Epäilen, ettei paikka edes pane (enää) olutta. Vetäisin keskustassa pikaburgerin ja jatkoin matkaa. Tie kääntyy melko meren rannalta, seurasi kohtuullisen tylsähkö ajo Mount Gambieriin. Maatalousaluetta, isoja karjatiloja. Aikavyöhykekin vaihtui South Australian valtion puolelle siirryttäessä, tosin vain puoli tuntia. Näihin alle tunnin siirtymisiin olen muistaakseni törmännyt aiemmin vain Arizonan reservaattialueilla.

Majoituin Mount Gambierissa keskustan perusmotelliin ja siirryin viereisen korttelin Sorrentos Cafeen. Ulospäin mitättömän näköisestä paikasta yllättäen löytyi craftia. Yllättäen, koska ennakkotietoni Australian maaseudulta ovat selvästi epäluotettavia. Mutta Little Rippa Brewingin oluita täältä piti löytyäkin, panimo ilmeisesti viereisessä näyttävässä entisessä postitoimistossa. Viisi hanaolutta. Kaksiosainen kahvila, ei baaritiskin ääressä istuimia, pöytiintarjoilu. En tiedä, liittyykö paikka jotenkin Italian Sorrentoon. Mount Gambier ihan kohtuullisen vilkas kaupunki Warrnamboolin tapaan ja Apollo Baysta poiketen, selvästi alueellinen keskus. Taitaa olla jopa South Australian toiseksi suurin kaupunki, asukkaita noin 30 000 eli Kajaanin kokoluokkaa. Pale alesta ei paljoa kerrottavaa. 4,2%, kovasti hiilihappoa, samea, vähän hedelmää, se on siinä. Mount Gambier (SA), Sorrentos Cafe, 15.11.2019.

Ei kommentteja: