tiistai 19. marraskuuta 2019

Wilkadene Woolshed Cherax Destructor IPA

Pientä säätöä Adelaidesta ulosajossa, suunnittelin reitin löysästi ja ajauduin liikaa länteen Port Adelaideen. Aika pieni mutka kuitenkin. Seuraavaksi ajoa viinialueiden läpi, Barossa Valley, bongasin mm. Wolf Blassin. Murray-joki tuli vastaan näyttävän tasangon jälkeen, joki täällä suistoa näyttävämpi, jopa vähän Mississippi-fiilistä, keskeltä jokea törröttävine puunrunkoineen. Renmark-pikkukaupungissa vetäisin pikalounaan.

Tarkoitus ei ollut käydä Woolshed-panimolla, koska se vähän reitistä sivussa ja lupailtiin päällystämätöntäkin tietä. Sivumennen sanoen Ratebeer kertoo panimon olevan Renmarkin keskustassa, mutta näin ei ole, matkaa on noin 16 kilometriä Murrayta ylöspäin. Aikaa oli, joten päätin ainakin lähteä yrittämään. Pikitie veikin sitten perille asti, pelkästään parkkipaikka hiekkaa. Aaltopeltihökkeli Murrayn rannalla, siinä panimo ja taproom todellakin ovat. Monenlaisia panimoja on tullut nähtyä mm. USA:n syrjäkulmilla, mutta kyllä tässä on taas yksi erikoisimmista. Ei ilmastointia, +32 C. Kusi haisee, likaiset koirat juoksevat ympäriinsä sisällä. Tilasin tietysti IPAa, joka ei sitten ollutkaan hanassa, baarimestari rupesi avaamaan pulloa. Yritin estellä, mutta ei mennyt perille. Juodaan sitten se pois. Tummahkoa IPAa, karkeaa, ei raikkautta, hedelmäisyys ainoana hailakasti pinnalla. Hieno terassi joelle päin kumipuiden varjossa, joki taatusti kuhisee krokotiilejä ja vesikäärmeitä. Aivan mahtava paikka, muitakin asiakkaita oli paikalla. Murtho (SA), Wilkadene Woolshed Brewing, 19.11.2019.

1 kommentti:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Paikkahan kuulostaa heikkolahjaiselta paskantamolta ja ehken näyttääkin siivottomine koirineen mallassäkkein vartijana, John Boorman'in "Syvän Joen" ja appalakkein räyhäkkäässä white trash -hengessä. Ei taatusti turistirysä, vielä...!