torstai 6. helmikuuta 2020

Aslin Tap Takeover @ Sori Taproom


Kesällä 2017 oli suunnitelmissa käydä Aslinin panimossa Herndonissa Washington DC:n Dullesin lentokentän lähellä, mutta panimo sattui silloin olemaan kiinni. Sittemmin yritys on avannut toisen panimon Alexandriassa lähempänä Districtiä. Kyseessä on siis pohjoisvirginialainen panimo, joka toimii Washington DC:n metropolialueella. Aslinin oluisiin olen aiemmin törmännyt vain Hervannassa. Nyt viiden oluen setti Kaisaniemen Sorissa, oletettavasti varsin ripeällä aikataululla Atlantin yli roudattuna. Hörhöjä kerääntyi paikalle kohtuullisesti, hinnat pilvissä totta kai. 


Ensimmäisenä maisteluun APA Soaking the Dishes, 5,5 %, Citra, Amarillo ja Motueka. Mehua tuoreesti, kirpeyttä. Ohut, mutta ei nyt ihan tiskivettä kuitenkaan. Ei kummemmin katkeruutta, mutta varsin puhdas kokonaisuus.  


Milkshake IPA on hirvittävin kaikista tämänhetkisistä "oluttyyleistä". Skippasin siis visusti Aslinin tähän tyyliin tarjoaman yksilön. Haistelin pöytäseurueen laseja, todella puistattavaa jööttiä oli todellakin kyseessä. Siirryin siis suoraan NEDIPA-kamaan, ensimmäisenä Double Orange Starfish, 8,3 %, Citra ja Galaxy. Mandariinia, ei kuitenkaan makeaa. Tuoretta ja  raikasta. Tämä ei enää tunnu ohuelta, mutta ei myöskään alkoholin makua. Lievää nihkeyttä ehkä havaittavissa. 


Toisena NEDIPAna Master of Oranges, 8,4 %, Galaxy, Mosaic, Citra, Amarillo. Edellistä monimuotoisempi, edelleen päällimmäisenä sitrusta, ehkä session paras. Pehmeää, mallaskin tuntuu, mutta ei kuitenkaan jälkimakua havaittavasti. Varsin lähellä kuitenkin edellistä olutta.  


Session huipentumana Selfish Predator, 8,5%, Citra ja Enigma. Nyt aavistus kalkkisuutta. Trooppisempaa hedelmää, mallasta kohtuudella. Kirpeää, katkeroa vain vähän. Ei huono, mutta ei kohonnut aivan Master of Orangesin tasolle. Kokonaisuutena selvästi parempi setti kuin muutamat muut Sorin aiemmat vastaavat tapahtumat. Tuoreudesta huolimatta oluet varmaankin vielä paremmassa kunnossa kotikentällään. Sori, 6.2.2020.  

Ei kommentteja: