sunnuntai 6. maaliskuuta 2022

Ensimmäinen sota-ajan maistelu


 Tammikuun puolivälissä arvioin, että silloinen teistingistunto jää korona-ajan viimeiseksi. Niin taisikin käydä, joskin asia on tulkinnanvarainen. Nyt 5.3.2022 oli kuitenkin selvää, että Ukrainan tuhoamissota on käynnistänyt uuden aikakauden. Ukrainalaisia oluita ei harmittavasti ollut tarjolla, mutta sitäkin mittavammin muita, yhteensä 38 kappaletta. Mukana tuttu trio Janne Keskisarja, Micael Näse ja Matti Saarinen. Vaihtuvana jäsenenä Matias Kainulaisen tilalla Toni Tiainen, jonka hankkimat jenkkioluet muodostivatkin session rungon. Paljon muutakin oli tarjolla Jannen, Micaelin ja Matin tuomisina. Matti pääsi mukaan pari tuntia myöhässä, mutta tykitystahdilla pääsi maaliin samaan aikaan muiden kanssa.   



Rosendal Tammiston NTPA. New Tammisto Pale Ale. Citymarket-panimoita on toiminnassa jo kolme ja tässäkin maistelussa kahdelta näytteitä. Vantaan Tammistosta NEPAa, 5,0 %. Samea, vaalea. Bensaa, makeaa trooppista hedelmää. Vehnäinen tuntuma, karviaismarjaa. Ohut, mutta raikas.



Moonraker Las Piñas India Pale Ale. Kalifornian Auburnista Sacramenton läheltä useampi olut nyt mukana. Moonraker on siis kuupurje, vaikka samanniminen Bond-leffa käännettiinkin kuuraketiksi. 7,0 %, Simcoe, Citra, Strata. Vaalea ja samea on tamäkin. Ananastuoksua, pehmeää trooppista menoa. Oikein hyvää tasapainoista olutta, ilman katkeruutta toki. 



Moonraker Space Monkey Mafia Cold IPA. Ohhoh, joku tekee vielä cold IPAa. 7,8 %, Citra, Mosaic, Nelson Sauvin. Kirkas ja kultainen. Tunkkainen tuoksu ja ohut runko. Bensainen ja vähän tukkoinen olut.



Moonraker The Holy Hermit NE Imperial India Pale Ale. 8,5 %, Citra ja Amarillo, 70 IBU, tölkitetty marraskuun 9. päivä. Samea ja vaalea. Karviaista, bensaa, ananasta. Alkoholi ei tunnu, oikein hyvää.



Moonraker Dishonorable Villain Triple India Pale Ale. 10,0 %, Enigma, Strata, Mosaic, Citra. Nyt on vähän viinainen tuoksu. Bensaa, paksua viskositeettia, öljyinen olut. Kuivempaa hedelmää maussa, ei makeutta. Alkoholi tuntuu tosiaan maussakin.



Moonraker Udderley Dark Milk Stout. 8,0 %, kuohui terhakkaasti. Ruskea, vaniljaa tuoksussa. Maapähkinävoita ja vaahterasiirappi. Makeaa on, toivottoman makeaa. Muiden mielestä ei kuitenkaan erityisen makea. Kai ihan puhdas onnettomassa tyylissään.



To Øl Open Arms Hazy IPA. Kööpenhaminassa 26.01.22 tölkitetty heizi, 7,0 %, Amarillo ja Simcoe. Samea, bensiiniä tuoksussa. Tuntui aluksi vähän karkealta ja ohuelta, mutta parani kuitenkin vähitellen. Raikas, dokabiliteettia, hyvää on. 



Funky Fluid Yakima Chief Frozen Fresh Hops Double NEIPA. 8,0 %, pakastettuina tuorehumalina Simcoe, Citra ja Mosaic. Samea, mutta ei läpitunkevasti. Hyvät aromit trooppisesti. Mausteisempi veto, anista, hedelmäisyyden ohella. Persoonallinen ja miellyttävä.



Ziemia Obiecana Bajabongo DIPA. Uusi panimotuttavuus Łódźista. 7,5 %, Galaxy ja Strata. Samea, vaalea. Vähän makea, karamellia, ohuempi runko. Liian matalaprofiilinen parfyyminen olut, josta puuttuu raikkautta. 



Cushwa Couldn’t We All Cali Common. Cushwan panimo sijaitsee Marylandin Williamsportissa, aivan West Virginian rajalla. Ajoin 2001 kaupungin halki, kun siirryin Shenandoahista Gettysburgiin. California commonissa 5,3 %. Yllättävän tumma, runsas vaahto, maltainen tuoksu. Rukiinen, pähkinäinen ja jopa suklainen vaikutelma. Muistuttaa vähän altbieriä. Kuiva, miellyttävä, oikein näppärä.



Outer Range Alpine Valley Double India Pale Ale. Outer Range Coloradon Friscosta on ennestään jo tuttu Pienen maahantuontien kautta. Tupla-IPAssa 7,5 %, Galaxy, Citra, El Dorado. Runsasta vaahtoa, hieman samea. Bensaa, makeahko, trooppista hedelmää. Kohtuullisen mukava, mutta ei session parhaita. 



Outer Range Pillow Stacks DDH Double India Pale Ale. 7,6 %, Mosaic sinkkuhumalana. Sameaa, vaaleaa. Ananasta, pehmeää, oikein hyvää. Ei katkeruutta, mutta ehkä toistaiseksi session paras. 



Outer Range Two Pound Tent Double India Pale Ale. 9,0 %, Mosaic ja Citra. Kirkas, vähän vetinen tuoksu. Pihkaa, hedelmää, täyteläinen. Ei katkeruutta, mutta oikein hyvää ja juotavaa. 



Outer Range Way Down Double India Pale Ale. 8,7 %, Wakatu ja Mosaic. Samea, persikkainen tuoksu. Maussakin persikkaa, aprikoosia ja ananasta myös, lievä mausteisuus. Hyvää tavaraa tämäkin. 



Outer Range Shrubby Double India Pale Ale. 7,9 %, Columbus, Hallertau, Citra. Edellisiä kirkkaampi, hieman tukkoisempi. Ei niin vakuuttavaa, mutta tavallaan hyvää nytkin. Outer Rangelta vakuuttava kvintetti.  



Kvarken The Forester Lingonberry Vanilla Stout. Patrik Willförin panimolta puolukkastoutia, 4,0 %, laktoosiakin. Aika tumman punainen, hillitty tuoksu. Kevyt ja makea, puolukka tuo tosin vähän kuivuuttakin. Ei oikein stout-maisuutta. Ohut on, mutta ei liian makea, ei epämiellyttävä. Vanilja ei korostu, mutta puolukan happamuus tulee vienosti esille. 



Cushwa Collecting Garretts New England Style Triple India Pale Ale. 10,0 %, El Dorado, Mosaic, Strata, Chinook. Sameutta, tropiikin hedelmiä, ananasta. Kuivahko, ei tunnu kovin raikkaalta. 



Cushwa Classic German Style Pils. 5,5 %, Hersbrucker, Sterling, Hallertau Mittelfruh. Kirkas, ruohoinen tuoksu. Puhdasta kamaa, maltaisuus hallitsee, aavistuksen täyteläisempi voisi olla. Katkeroa puolestaan pitäisi pilsiksi olla paljonkin enemmän. 



Hoppin’ Frog Frogichlaus 2020 Barrel Aged Swiss-Style Celebration Lager. Ohiosta yllättäen Samichlaus-kopio, 14,1 %. Rusinainen tuoksu tummassa oluessa. Tynnyröinnillä saatu hieno lämmittävä pehmeys. Erittäin miellyttävää. 8,45 unssin tölkki eli 25 cl. 



Gwarek Obsydian Imperial Stout. 10,3 %, Columbus-humalaa. Panimo sijaitsee Lubinissa Wrocławin länsipuolella  Musta, vaniljatuoksuaa, kylmää kahvia. Kuivahkohan tämä on, paahteisuutta, miellyttävää. Todella hyvää, mausteeksi lisätty kaneli ei häiritse. 



Food Factory Houtskär Hazy Pale Ale. Nyt sitten ensikosketus Turun Länsikeskuksen Citymarketissa toimivaan Food Factory -panimoon, panimomestarina Eemeli Tuhkanen. Pale alessa 5,0 %, samea, runsaasti vaahtoa. Raikas trooppishedelmäinen tuoksu. Makua on, aika mukava kokonaisuus, mutta en täysin tykännyt hedelmäisyyden pastillimaisesta vivahteesta. 



Food Factory Brygga IPA. Toinen FF-näyte, IPAssa vain 5,5%. Ruskea ja samea. Hunajainen tuoksu. Ohut ja pliisumpi kuin pale ale. Vaisuhkon hedelmäinen olut muistuttaa amber ale -tyyliä. 



Funky Fluid Atelier der Braukünste Birdie Triple NEIPA. 9,0 %, Huell Melon, Hallertauer Blanc, Nelson Sauvin. Puolalais-saksalainen vahva kollabo-NEIPA. Yllättävän kirkas. Karamellia, marmeladia, session makein IPA tähän mennessä. Kokonaisuutena tosiaan liian makea. 



Lervig 3 Bean Stout Rum Barrel Aged. 12,5 %, kookosta, vaniljaa ja kirottuja tonka-papuja. Makea ensivaikutelma, mutta myös mausteinen. Rommi auttanee, jopa kuivuutta löytyy. Tykkäsin kohtuudella, mutta muut eivät innostuneet.



Tempest Barrel 02 Jerez Brandy BA. Vahva tynnyröity porter Skotlannista, 11,5 %, mukana andalusialaista verappelsiinisiirappia. Musta, hillitty maku, kuiva olut, miellyttävä. Paahteisuutta on, hyvää kamaa.



Kvarken Blacksmith IPA. 6,7 %, kirkas olut, pastillimaisuus häiritse. En kovin tähän nyt paneutunut, koska olen maistellut olutta jo aiemmin



Talerock Kahvistout. Järvenpään stoutissa export-vahvuus, 7,2 %. Kahvin tuoksua on. Pehmeää ja kuivahkoa, vähän ohutta. Pitäisi olla selvästi täyteläisempi minusta, mutta monet muut kyllä tykkäsivät.

 


Talerock NEIPA v.1. 6,6 %, Strata, Mosaic, Nelson Sauvin. Pullotettu 16.2.2022. Sameaksi on NEIPA saatu.  Bensiinituoksua ja raikasta trooppista hedelmää. Ohuehko runko, mutta toimii hyvin. Positiivinen yllätys ilman muuta. 



Talerock Barley Wine. 11,0 %, ruskea ja kirkas ulkomuoto. Makea tuoksu, tylsähkö rusinaisen maltainen maku. Jää vähän yksiulotteiseksi, mutta uudelta panimolta rohkeaa heittää barleywine kehiin. Tyyli on haastava, mutta kunniallahan tästä selvitään. 



Cycle Thursday 30 Month Barrel Aged Maple Dos Brunch Stout With Mostra Coffee. Floridan St. Petersburgin Cycle taitaa olla uusi panimotuttavuus. 12,0 %, musta, makea, tynnyrin puumaisuutta. Kuivaa on, vaahteraa vähenmän, soijaa kuitenkin. Ei erityisen makea, jää varsin miellyttäväksi. 



Trillium Lineage Rye American Saison Aged In Oak Barrels. 6,9 %, Bostonista hapanta saisonia. Lievästi samea, reippaasti hedelmäinen tuoksu. Todella kuivan hapan, sitruunaa. Aika puhdasta, mutta ei tämä omaan makuun erityisemmin iske.




Orava Plague Doctor. Kahvilla maustettu barleywine, tämänhän testasin tammikuussa, joten tässä ei sen enempää.



Maku Aussie Rum Barrel Aged Barley Wine. 9,0 % samea ja ruskea. Tuoksussa toffeeta. Pehmeä, mutta ei kovin täyteläinen. Rommia ei oikein löydy karkeahkosta kokonaisuudesta. Ei nyt vakuuttanut. 



Tempest Barrel 01 Bourbon Bom Jesus. 11,2 %, Bom Jesus -kahvia mukana, Heaven Hill -tynnyri käytössä. Vaniljan ja kahvin tuoksua. Ei ultramakeaa, aika kuohkeaakin.  Toimii tasapainoisesti, session parhaita.



New Image Wood Reserve Series Barrel Aged Barley Wine Highland Scotch Oak Barrel. Jälleen panimodebyytti itselleni, New Image tulee Coloradon Arvadasta Denverin kupeesta. 13,0 %, jokseenkin yllättäen brittihumalat Pilgrim ja Challenger. Tumman ruskea, makea tuoksu, makea rukiinen maku. Kinuskia, karamellia, mutta ei överisti, tykkäsin yllättävänkin paljon.  



Frontaal King Of My Castle. 11,0 %, Hollannista stoutin ja quadruplen sekoitus', kypsytystä konjakki- ja armanjakkitynnyreissä. Mustaa on, tuoksu jotenkin vetinen. Maku maltainen, kuivahko, vaisuhko. Toffeeta, mutta ei täyteläisyyttä. Pettymykseksihän tämä on laskettava. 




Brix City Silk City Imperial Stout Aged In Bourbon Barrels 2021.10,0 %, New Jerseystä mustaa stoutia. Maltainen tuoksu. Vaniljaa tuntuu, vähän lakritsaa, jopa salmiakkia. Ihan kohtuullinen session päätösolueksi. Olipa taas melkoinen urakka, mutta hauskaa oli jälleen. 



Ei kommentteja: