tiistai 29. maaliskuuta 2022

Sopa Vida Amarga







 Lomareissuilla syön yleensä hotelliaamiaisen jälkeen päivän ainoan aterian noin klo 15-18. Etelä-Euroopassa se on haastava aikataulu, koska monet ruokaravintolat ovat juuri tuolloin kiinni. Intensiivisen googletuksen jälkeen löysin Bairro Altosta ZeroZero-nimisen laatupizzerian, joka avoinna kriittisenä aikana. Eipä siellä muita asiakkaita ollutkaan, mutta kylmän viileästi kiskaisin Diavolon naamaan. Sitten tiukkaa laskeutumista alas kohti jokea. Cerveteca Lisboa lähes huomaamaton kulmabaari ulospäin, mutta sisällä tilava miellyttävä systeemi. Etukäteistietojen mukaan luulin pullobaariksi, mutta 11 hanaa tarjolla. Suurin osa ulkomaisia, Toccalmattoa ja Brasserie 28:aa, mutta kolme portugalilaistakin.


Sopa-niminen panimo, oluen nimi Vida Amarga, 6,4 %. Kevyen googletuksen perusteella en löytänyt panimon kotipaikkaa. Yleensä se on merkki jostain kusetuksesta. Toki voi olla, ettei internet kiinnosta panimoa. West Coast IPA kuitenkin kyseessä, melko samea. Pihkaa, maltaisuutta, vähän voimaista diasetyyliäkin. Ei kovin miellyttävää. Kuivaa on, vähän katkeruuttakin. Melko säälittävää, mutta unohdin ottaa kuvan oluesta. Onneksi se ei miltään erityiseltä näyttänytkään. 


Tätä kirjoitettaessa Portugalin matsi Pohjois-Makedoniaa vastaan päättyi 2-0 ja Portugali pääsi MM-kisoihin. Ei mikään yllätys ja melkoinen antikliimaksi. Tietysti makedonialaisten ihmevoitto Italiasta olisi pitänyt palkita loppturnauspaikalla, mutta eihän maailma koskaan oikeudenmukainen ole ollut.   Lissabon, Cerveteca Lisboa, 29.3.2022.

 

1 kommentti:

TBone kirjoitti...

Jonkinlainen yhden oluen "mustalainen" (projekti) kyseessä: https://cervejasopa.pt/