keskiviikko 21. syyskuuta 2022

Hagström West Coast IPA, julkistus


 20.9.2022 kello 12 Ville Leino ilmoitti, että Hagström on vieläkin liian samea. Hän astioi varmuuden vuoksi kolme kegiä sameaa kamaa ja päätti ajaa loput sentrifugin läpi, jotta Juovaan saadaan kirkkaampaa kamaa julkistukseen klo 17. Tämä ei ollut kovin rauhoittavaa. En tykännyt, että astiointi tapahtui näin myöhään ja suunnitelmiin tehtiin vielä muutoksia. Tuleekohan hanasta muuta kuin vaahtoa ja maistuukohan olut miltään? Saavuin kuitenkin Kaisaniemeen klo 15 ja vedettiin Nyforsin Arin kanssa pizzat Taproom Helsingissä ennen raskasta iltaa. Paloauto kävi pyörähtämässä Juovan edessä, ei kai Hagström saatana ole nyt räjähtänyt alkuunsa? Saapasteltiin sitten kadun yli, kun Ylävaaran Sami näytti ripustavan näyteikkunaan Hagströmin julistetta. 


Villeä ei näkynyt missään, se on tietysti kolaroinut Länsiväylällä? Sami sanoi, että Hagström on hanassa, ottaako herrat sitä? Olut laskeutui vaivattomasti lasiin. Lähes kirkasta, kultainen väri, hyvä pienikuplainen vaahto. Tuoksu aika voimakas, makeaa trooppista hedelmäisyyttä, aprikoosia ainakin. Hedelmäisyys säilyy hetken maussa, kunnes kuiva maltaisuus saavuttaa sen ja sitten katkeruus vyöryy päälle kuin laava Pompeijiin. Huhhuh, sehän on juuri sellaista kuin pitikin. Lopulta saattoi rentoutua. Vieraitakin alkoi saapua vähitellen, ehkä noin 30 henkilöä pääsi paikalle, hieno homma. Olin käsittänyt, että Ari ja Sysilän Ilkka hoitaisivat hankkeen ja oluen esittelyn, mutta jouduinpa sitten itsekin kommentoimaan jotain. Ohessa on Jussi Weckmanin ottama kuva tilanteesta.


Hagströmiä tuli juotua sitten enemmän illan mittaan. Tasapainoisenahan sitä ei voi pitää, koska kuivuus ja katkeruus hallitsevat niin selvästi. Juotavuus on silti mielestäni oikein hyvä ja maku on suunnitellun kaltainen. Mutta olisi ehkä parempi omankin nykymieltymysten mukaan, jos hedelmäisyys säilyisi pitempään maussa. Trooppisten hedelmien lisäksi sitrusta voi kaivata rinnalle. Ehkä vielä Citra mukaan, ehkä El Doradon tilalle? Tai sitten Azaccaa enemmän? Ehkä aromihumaloinnin määrää kokonaisuutena vieläkin lisää? 


Mutta hyvä näinkin, näitä voi spekuloida lisää, jos tulee tilaisuus tehdä uusi variaatio. Hagströmin tulevaisuudesta ei ole vielä tarkkoja suunnitelmia, ehkä tehdään seuraavaksi aivan eri tyyliä. IPAsta kuului positiivisia kommentteja, mutta toki kohteliaisuuden mahdollisuus olemassa. Mutta toivoisin Hagström-oluen maistelun tuovan samanlaista mielihyvää, jota koin katsoessani Riitta Havukaisen ottavan avoautonsa kyytiin Mannen Sotkamossa Hirvensaaren kaarteessa viedäkseen hänet Paltaniemen lentokentälle kohti Pariisia. Manne oli juuri ampunut Hagströmin hotelli Tuliketussa.

 

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ensi purasu; jumaleisson on katkeroa
Jatkumo; helppo prosentteihin nähden ja kevyt
Lopputulos; Hyvää työtä👍