tiistai 27. syyskuuta 2022

Montenegro - Suomi 0-2

 Kansojen liigaa, kohtuullisesti panosta ottelussa tulevien EM-karsintojen arvontaa ajatellen, miksei myös tämän liigan B-tasolla säilymisen suhteen. Rasmus Schüller loukkaantunut, Robin Lod poissa myös, avauksessa Kaan Kairinen ja Tanskassa pelaava debytantti Oliver Antman vasemmalla laidalla. Antmania en ollut ennen nähnytkään. Podgoricassa kaatosade, oli aika selvää, että ruohoa pitkin pallo ei liikkuisi kunnolla. Silti Kanerva ei ottanut Pohjanpaloa avaukseen, kärjessä Pukki ja Källman.

Tasapäisen alun jälkeen montenegrolaisten henkinen kantti romahti täysin. Molemmat topparit ottivat nopeat varoitukset ja toinen sitten punaisen jo 17. minuutilla. Ote siirtyi Suomelle, Antman todella nopea ja terävä koko ajan. Sitten peli muuttui entistä rikkonaisemmaksi ja Montenegro sinnitteli ilman takaiskuja. Kamara hermostui selvästi jostain syystä, saattoi olla taas jokin rasistinen välikohtaus. Puoliskon lopulla Suomi rakensi todella hienon hyökkäyskuvion, mutta viimeistely ei onnistunut. Tauon jälkeen Pohjanpalo mukaan ja Suomi sai kovan paineen isäntien maalille. Antman viimeisteli 47. minuutilla hallitusti Pohjanpalon ja Pukin hienojen boksisyöttöjen jälkeen takanurkkaan. Viisi minuuttia myöhemmin Antman teki yllättävän pomppulaukaisun, joka ei aivan maalia kohti suuntautunut, mutta Källman pääsi puskemaan sen verkkoon. Peli ratkesi ja paras into löystyi sitten molemmilta. Montenegro sai lopussa joitakin tilanteita, mutta Hradecky kesti. Antman selvästi kentän paras pelaaja, nyt on todellinen tähti kypsymässä Suomelle. Toivottavasti kehitys jatkuu suotuisana, ikää 21 vuotta. 
 


1 kommentti:

Reijo Sarmaja kirjoitti...

Toivotaan todella, että Antmanin kehitys jatkuu suotuisasti. Suomella taitaa olla vähän liikaakin näitä nuoria lupauksia, jotka eivät sitten syystä tai toisesta onnistu lunastamaan odotuksia. Pukkikin hukkasi monta vuotta, mutta kypsyi sitten ratkaisijaksi.