keskiviikko 23. marraskuuta 2022

Belgia - Kanada 1-0

Kanada oli mukana Meksikon kakkoskisoissa 1986, mutta mitään muisteltavaa ei jäänyt. Nyt joukkueella on kuitenkin aito tähtipelaaja Alphonso Davies Bayernista. Belgian suuri sukupolvi on pettänyt odotukset toistuvasti, sillä näin suurella lahjakkuuskasaantumalla vain arvokisavoitto on riittävä. Nyt alkaa olla jo liian myöhäistä, mutta tällä kertaa vastus ei ehkä niin kovaa kuin aiemmin. Avauksessa hämmentävästi Eden Hazard, jopa kapteenina. Muutenkin vanha jengi koossa taas, puuttuu oikeastaan vain Lukaku, Mertens ja Meunier. Batshuayi kiskoi kohti maalia heti alussa. Mutta oikeastaan nimenomaan Kanada hyökkäsi välittömästi. Kanadalle VAR-pilkku Carrascon käsivirheestä 8. minuutilla. Davies ei saanut palloa ohi Courtoisin. Kanadan hirveä myllytys jatkui, Belgia aivan köysissä. De Bruyne teki vastahyökkäyksessä hämmentävän väärän syötön. Batshuayi hukkasi avopaikan. Kanada silti painosti jatkuvasti. Vain maali puuttui. Kisojen yllättävin intensiivisen hengästyttävä 44 minuuttia ja ehkä paraskin. Kanadalla upea asenne ja riittävästi taitoa. Mutta sitten Vertonghenin pitkä syöttö tavoitti Batshuayin, joka häkitti täysin vastoin pelitapahtumia. Kanadan Buchanan hukkasi vielä avopaikan. 


Martinez teki tauolla kaksi vaihtoa. Meunier ja Onana Tielemansin ja Carrascon tilalle. Belgia pystyi nyt hyydyttämään Kanadan kiihkoa. Kanada väsyi tunnin jälkeen, Belgia otti otteen haltuunsa. Joka tapauksessa Kanadalta kisojen positiivisin esitys. Arvostan tällaista suoritusta paljon enemmän kuin Saudi-Arabian ja Japanin voittoja. Lopussakin Kanada pystyi luomaan tilanteita, mutta erikoistilanteet heiltä todella huonoja. Belgia tietysti suuri pettymys.

1 kommentti:

Reijo Sarmaja kirjoitti...

Belgialla on kentällä todellakin melkoinen lahjakkuuskasauma, mutta lahjakkuus ei taida ulottua valmennuspuolelle. Wilmots oli valmentajana lähinnä vitsi, siihen verrattuna Martinez on oikea valmentaja. Mutta puuttuuko sieltä penkiltä se ratkaiseva osaaminen, joka olisi vienyt menestykseen?