keskiviikko 30. marraskuuta 2022

Puola - Argentiina 0–2

Argentiina hallitsi tapahtumia, mutta ei tehoja. Hyvin tarkkaa pelaamista Puolalta, mutta Argentiina ei pystynyt murtamaan rintamaa. Rangaistuspotkukin tuomittiin, Messiltä hieno suoritus, mutta ilmiömäinen torjunta Wojciech Szczęsnyltö. Useita muitakin pelastuksia.


Heti tauon jälkeen Alexis Mac Allister laukaisi vaarattoman näköisestä tilanteesta löysällä, mutta tarkalla vedolla johdon Argentiinalle. Heti perään Puolan toppari Glik oli puskea tasoihin, mutta vähän ohi. Argentiina jatkoi painostusta ja sitten Julián Álvarez iski ylänurkkaan. Messillä heti perään avopaikka, mutta ei uponnut. Álvarez pääsi läpi, mutta sivuverkkoon. Hirveästä virheestä Lautaro Martínez läpiajoon, mutta ohi. Puola täydellinen altavastaaja.

3 kommenttia:

Reijo Sarmaja kirjoitti...

Kun katsoin tätä peliä, mieleeni tuli voimakkaita muistoja kesäkuulta 48 vuotta sitten. Tuolloin huomasin, että mustavalkoisesta televisiostamme tuli Tallinnan TV:stä Puola-Argentiina -ottelu. Kuten vanhempi väki muistaa, Tallinnan kuva oli kovin rakeinen ja lumisateinen ja äänenä oli voimakas kohina. Ääni pois, lähelle ruutua ja katselu alkoi. Siitä tulikin peli, joka oli muistikuvissani yksi kaikkien aikojen parhaista. Puola johti jo 8 minuutin jälkeen 2-0, mutta ei ruvennut millään lailla varmistelemaan ja peruuttelemaan. Argentiinallakaan ei ollut mitään muuta mahdollisuutta, kuin panostaa hyökkäämiseen. Peli päättyi 3-2. Paljon myöhemmin olen katsonut monesti youtubesta parhaita paloja. Hieman tarkemmalla viimeistelyllä Puola olisi tehnyt 6 maalia. Argentiinakin olisi voinut tehdä maalin tai pari, joten peli olisi voinut päättyä lukemiin 6-4.

Kuinka surullista katsottavaa olikaan katsoa Puolan nykyisen joukkueen esitystä. Tekiköhän se näiden kisojen harhasyöttöennätyksen. Nyt kentällä oli vain yksi jalkapalloilija: Szesny (anteeksi puutteellinen oikeinkirjoitus).Vuonna 1974 näitä oikeita jalkapalloilijoita oli iso liuta: Tomazevski, Zmuda, Gorgon, Deyna, Lato, Gadocha, Szarmach jne. Oli siis ainakin yksi alue, jossa kommunistinen Puola päihitti kirkkaasti kapitalistisen Puolan.

Ari Juntunen kirjoitti...

Minäkin muistan hyvin tuon Puolan joukkueen. Harmittavasti hävisivät kaatosateessa Länsi-Saksalle ja putosivat finaalista.

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Tervehdys Reijo! Mielenkiintoinen tilanne; Tallinnassahan tehtiin kaikki mahdollinen, että meidän TV-lähetykset olisivat näkyneet siellä. Väritelevision myötä, kiteitä ynnä mikropiirejä ainakin radioamatööripiireissä salakuljetettiin Tallinnaan, jotta siellä voitiin seurata meidän PAL-standardin mukaisia väritelevisiolähetyksiä; good old days!