torstai 1. joulukuuta 2022

Kroatia - Belgia 0-0

Kroatia ei muuttanut avauskokoonpanoaan. Belgialta pois nyt molemmat Hazardit ja Batshuayi. Tarkkaa peliä, 13. minuutilla ylivoimahyökkäys Belgialta, Mertens veti yli. Sitten Kroatialle pilkku 15. minuutilla, mutta se peruutettiin edeltävän paitsion takia. Jatkossa Kroatia paljon järjestelmällisempi hyökkäyspelissä. Belgiakin hyökkäsi ajoittain, mutta ei tehoja.


Tauon jälkeen Lukaku sisään, Mertensin tilalle. Vauhdikkaampaa peliä nyt molemmilta. Kroatialla useita laukauksia kohti maalia, Courtois torjui. Belgian vastahyökkäyksestä Lukaku kiskoi tolpan sisäreunaan. Jännittävää peliä päädystä päätyyn. Kroatia ei minusta yrittänyt tarpeeksi maalintekoa, otti kovan riskin putoamisen suhteen. Doku toi eloa Belgian hyökkäyksiin ja Lukaku ei saanut viivalta sisään. Toisessa tilanteessa Gvardiol vei pallon Lukakun edestä. Vastahyökkäyksestä Kroatia oli tehdä maalin, mutta ei sekään onnistunut. Kroatia jäi kakkoseksi lohkossa, mutta sentään jatkaa pelejä. Belgia putosi, täysin ansaitusti.

1 kommentti:

Reijo Sarmaja kirjoitti...

Jos Lukaku olisii onnistunut... No turha on jossitella, mutta sillä on oma hauskuutensa. Olisimme saaneet uusinnan neljn vuoden takaa, kun Belgia olisi kohdannut Japanin. Peli olisi luultavasti ollut aivan erilainen, kuten uusinnoilla on tapana olla. 1962 Italia ja Chile pelasivat uskomattoman sikailupelin, joka lähti heti alusta lähtien brittituomarin hallinnasta. Neljä vuotta myöhemmin arpa heitti maat samaan alkulohkoon. Nelisenn pelaajaa oli vielä mukana edellisestä kohtaamisesta. Nyt joukkueet keskittyivät nilkkojen sijasta potkimaan palloa.

Tuskin kukaan unohtaa Ranskan ja Saksan välierää 1982, jos sattui sen näkemään. Neljän vuoden kuluttua samat maat olivat taas välierässä. Tätä peli en nähnyt, se oli kaiketi hyvin tylsä ja epädramaattinen. Ilmeisesti peli ratkesi jo kymmenen minuutin jälkeen, kun Ettori kauhoi Saksan vaatimattoman vapaapotkun maaliinsa.