perjantai 9. joulukuuta 2022

Kroatia - Brasilia 0-0, 1-1 jo, 4-2 rpk

Pasalic nyt avauksessa Kroatian ongelmapaikalla sentterinä. Tai ei hän siellä pelannut, ei tosin kukaan muukaan. Brasilialla sama ryhmä kuin edellisessä ottelussa. Kyttäystä alussa, Kroatiakin piti palloa. 12. minuutilla paras paikka siihen mennessä Perisicillä luukulla. Brasilian parhaan hukkasi Neymar itsekkyyttään. Jakson lopulla Kroatia hallitsi tilanteita täydellisesti, mutta ei luonut maalipaikkoja. 


Tauon jälkeen Brasilialla huippupaikka, mutta Livakovic torjui jalallaan. Käsivirhepilkku oli myös lähellä Juranovicilla. Kroatia alkoi väsyä ja Brasilia löysi aukkoja, Livakovic kesti silti. 80. minuutilla paras Brasilian organisoitu hyökkäys, mutta Paquetan laukaus Livakovicille. 


Jatko-otteluun silti mentiin. Neymar potki kaatuvaa Brozovicia toistuvasti, olisi pitänyt ajaa kentältä ulos. Vaihtosentteri Petkovic hassutti brasilialaiset nippuun, mutta Brozovic kiskoi yli avopaikan. Jatko-ottelun ensimmäisen puoliskon yliajalla Neymar päästettiin boksissa seinällä läpi, kiersi Livakovicinkin maalintekoon. Mutta olisi siis pitänyt poistaa kentältä aiemmin. Kroatia näytti luovuttaneelta, mutta 116. minuutilla vastahyökkäys, Orsic keskitti vasemmalta, Petkovic ampui keskeltä, pieni kimmoke Marquinhosista ja upposi sisään. Brasilialla vielä sauma päästä uudelleen johtoon, mutta Livakovic taas pelasti. Kroatian kaikki laukojat onnistui, Brasilialta Rodrygo ja Marquinhos epäonnistuivat. Brasilialla oli nyt keskimääräistä parempi joukkue, mutta Neymarin sikailun ja itsekkyyden takia tappio tuntuu todella ansaitulta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mietin, että oliko arvioinnissa virhe, vaan totta puhuit. Neymarin maaliin johtaneessa läpiajossa oli kaksi seinäsyöttöä, joista vain toinen boxin sisällä ;-)
Vaan oli hyvä peli Kroatialta! Näytti siltä, että he koko ajan pyrkivät rankkarikisaan, jonka sitten voittivatkin.