sunnuntai 18. joulukuuta 2022

Argentiina - Ranska 2-2, 3-3 jo, 4-2 rpk

Di Maria avauksessa, Tagliafico edelleen Acuñan tilalla. Kamelivirus tuntuu Ranskan kohdalla helpottaneen, Upamecano ja Rabiot takaisin. Benzema ei ainakaan avauksessa. Di Maria pelasi vasemmalla laidalla. Argentiina aktiivisempi alussa, puolittaisia tilanteitakin. 21. minuutilla Di Maria nurin, Dembele kaatoi boksissa. Messi pisti alanurkkaan. Argentiinan hallintaa jatkossakin. 36. minuutilla vastahyökkäys, Mac Allister läpi ja syötti vielä Di Marialle, joka viimeisteli kylmästi.  41. minuutilla Deschamps otti Giroudin ja Dembelen pois. Di Maria avauspuoliskon hahmo.


Tauon jälkeen Ranska ei saanut uutta vaihdetta päälle. Argentiina rakensi edelleen vaarallisia tilanteita, Mac Allister todella hyvä.  64. minuutilla Di Maria pois, ei jaksanut pitempään. 70. minuutilla Griezmann ulos, uskomatonta. 78. minuutilla Otamendi repi Kolo Muanin nurin laatikossa. Mbappé veti alanurkkaan Martinezin käsien kautta. Heti perään Mbappé kiskoi alanurkkaan pelitilanteessa. Messi menetti aiemmassa tilanteessa pallon Comanille. Argentiina menetti pahasti otteen. Silti Messi yliajalla veti kovaa, mutta liian keskelle. Scaloni ei vaihtanut muita pelaajia, omituista. Argentiina jäätyi samalla tavalla kuin Hollantia vastaan. Henkisesti etu nyt Ranskalla.


Jatko-otteluun Montiel sisään, mutta useampiakin olisi voinut odottaa. Messi alkoi väsyä. Kentälle päässeellä Lautaro Martinezilla paikka, mutta aikaili. Heti perään pääsi läpi, mutta ei saanut sisään. 108. minuutilla sekava hyökkäys, jossa useampia paitsiomahdollisuuksia. Lautaron vedon Lloris torjui, mutta Messi sai reboundin sisään. Mbappé ampui Montielin käteen ja pilkku. Mbappé sai taas sisään. Dybala tuli kentälle. Kolo Muani yliajalla läpi, mutta Emiliano Martinezin jalkatorjunta riitti. Argentiinallakin hyvä puskupaikka. Ja Mbappélla vielä paikka lopussa. Yksi dramaattisimmista MM-finaaleista. 


Pilkkukisassa Mbappé ja Kolo Muani onnistuivat, Coman ja Tchouameni eivät. Messi, Dybala, Paredes ja Montiel kaikki onnistuivat. Loppujen lopuksi Argentiinalle ansaittu voitto. Ja Messi betonoi nyt asemansa historian parhaana pelaajana.

1 kommentti:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Tämä, ehken, teettää vielä toisen kelpo kaljoittelureissun Bocan stadionin vastapäiseen futiskuppilaan, saatana!?