lauantai 10. joulukuuta 2022

Argentiina - Hollanti 2-2, 2-2 jo, 4-3 rpk

Angel Di Maria penkillä, Scaloni ottaa nyt kolme topparia. Hollannin avauksessa Memphis eli periaatteessa nyt paras miehistö tulessa. Argentiina alussa vaarallisemman näköinen hyökkäyksissä. Hollantikin sai puolittaisia tilanteita. 35. minuutilla Messiltä nerokas läpisyöttö, Molina viimeisteli. Hollanti yritti koota itseään, mutta ei kunnon painetta saatu aikaan.


Toisella puoliskolla Messi otti omituisen käsivirheen, mutta edes eksentrinen tuomari Lahoz ei sentään legendaa rankaissut. Messi vapautti sitten joukkueensa ylivoimahyökkäykseen, mutta ei kollegat saaneet hoidettua hommaa. Messin vapaapotku hieman yli jatkossa. Messi tuntuu olevan lähes elämänsä kunnossa. Hollanti otti Luuk de Jongin sisään. 71. minuutilla Dumfries arvoituksellisesti teloi Acuñan boksin laidalla. Pilkulta Messi sijoitti oikealle ylös. Van Gaal vaihtoi lisää ja Weghorst puski boksista kavennuksen ja Hollanti pääsi vielä kamppailemaan lopussa. Berghuisin kova veto sivuverkkoon. Joukkotappelu Hollannin vaihtopelaajien rynnätessä kentälle Paredesin provosoinnin jälkeen. 10 minuuttia lisäaikaa. Hollannille vapaapotku 18 metristä, Berghuis veti muuriin. Ja toinen lähes samasta kohti. Messikin otti keltaisen tilanteesta. Ja nyt Hollanti tasoitti omituisella kuviolla. Koopmeinersin syöttö ja Weghorst jatkoi maaliin. Argentiinalle hirveä henkinen romahdus, ihme jos tästä vielä toipuu.


Jatko-ottelu aluksi rauhallista pelailua ylidramaattisten vaiheiden jälkeen. Dybalaa ei nähty, mutta Di Maria tuli sisään 112. minuutilla. Lautarolla hyvä paikka, mutta veto Van Dijkin rintaan. Perään Enzo Fernándezin laukaus kimposi niukasti yli. Argentiina sai hyvin otteen tässä vaiheessa. Messi yritti suoraan kulmasta, mutta Noppert torjui. Fernández sitten kiskoi tolppaan. Näillä suorituksilla Argentiinan on pakko hävitä pilkut, niin se vaan yleensä menee.


Pilkkukisakin dramaattinen, ensin Hollannilta Van Dijk ja Berghuis epäonnistuivat. Enzo Fernández ei pystynyt ratkaisemaan, mutta epätodennäköisenä sankarina Lautaro Martinez pelasti Argentiinan semifinaaliin. Argentiinan maalivahti Emiliano Martinez tietysti myös sankari. Ja Lionel Messin tarina jatkuu.

1 kommentti:

Ilkka Sysilä kirjoitti...

Hiljattain Argentiinan Buenos Airesin kelpo kaljoja ynnä leppoisaa atmosfääriään runsaasti aljunneena on tämän komjentin kirjoittajan kaikella vilpittömyydellä, jos kohta solidaarisusuudessakin kelpo kansaa kohtaan todettava, että on ynnä pysyy Argentiinan puolella loppuun asti, saatana!