keskiviikko 14. joulukuuta 2022

Ranska - Marokko 2-0

Upamecano ja Rabiot poissa Ranskalta, tilalla Konate ja Fofana. Marokolla ilmeisen ihanteellinen kokoonpano. Marokon semifinaalipaikka on tietysti hieno historiallinen saavutus ensimmäisenä Afrikan maana. Marokko todellakin sijaitsee Afrikassa maantieteellisesti, mutta on arabimaa. Siksi lasken sen kulttuurisesti lähemmäksi Lähi-itää kuin ”mustaa” Afrikkaa. En ole tykännyt Marokon pelityylistä näissä kisoissa. Tällä materiaalilla olisi voitu pelata positiivisemminkin. Länsi-Afrikan Kamerun, Nigeria, Ghana, Norsunluurannikko ja Senegal olisivat ansainneet aiemmissa kisoissa semifinaalipaikan paremmalla asenteellaan.


Jo 5. minuutilla ensimmäisellä hyökkäyksellä Marokon murtamattomana pidetty puolustus romahti. Sekavan kimpoilun jälkeen Theo Hernandez rankaisi potkaisemalla korkealta. Marokon Ounahi sai jatkossa laukaisupaikan, mutta Lloris kesti. 35. minuutilla Giroudilla avopaikka, mutta ohi meni. 44. minuutilla Marokon tasoitus lähellä, toppari El Yamiq veti saksipotkulla tolppaan. 


Marokko jatkoi yllättävän aktiivista otettaan tauon jälkeen. Muutama lupaava tilanne syntyikin, Ranska tuntui yllättävän haavoittuvalta. Tempokin kovempi kuin alussa. Ranska pääsi kuitenkin jäädyttämään peliä. Mutta yllättävän ahtaalle Ranska itsensä päästi. Tämä ei lupaa hyvää Argentiinaa vastaan. Lopulta 79. minuutilla Mbappén peippailua boksissa ja vaihtomies Kolo Muani ensimmäisellä kosketuksellaan pääsi siirtämään tyhjään vapauttavan toisen maalin. Marokolla vielä lopussa useampia maalipaikkoja. Tämä kehno esitys kyllä vähentää Ranskan suosikkiutta Argentiinaa vastaan. Vaikka Marokko pelasi nyt ylivoimaisesti parhaan pelinsä kisoissa. 

Ei kommentteja: