maanantai 21. marraskuuta 2022

Hollanti - Senegal 2-0

Depay sivussa Hollannin kärjessä, muutenkin lievästi kokeelliselta vaikuttava kokoonpano van Gaalilta. Maalivahti Noppertilla 28-vuotiaana ensimmäinen maaottelu, siis lähes Jan Jongbloed -tyyliin. Sadio Mané tietysti ulkona Senegalilta, sen on pakko heikentää joukkuetta pahasti. Senegal aloitti kiivaasti, karvasi korkealta. Mutta heti neljännellä minuutilla myös Hollannilla hukattu avopaikka. Kisojen ensimmäinen ottelu, jossa oikeaa sykettä ja jännitettä. Cody Gakpo näytti Hollannin taitavimmalta alkuminuuteillla. Vastahyökkäyksestä Frenkie de Jong hukkasi oman tilanteensa. Kokonaisuutena ensimmäinen puoliaika sekavaa, mutta viihdyttävää peliä.


Toisella puoliajalla hitaampi tempo, enemmän odottelua, maalitilanteita ei enää syntynyt. Tunnin kohdalla Depay sisään Vincent Janssenin tilalle. Senegalin Ganalla hyvä veto, mutta Noppert nappasi. Hollannin peli hyytyi. Lopulta 84. minuutilla Gakpo pääsi puskemaan maalivahdin edestä De Jongin keskityksestä. Senegal iski heti takaisin, mutta Noppert kurotti alanurkasta. Taas paljon lisäaikaa ja sitten vielä Klaassen teki toisen reboundista, kun Mendy sylki Depayn laukauksen.Senegal puolusti hyvin, mutta hyökkäyspäässä heikkoa. Hollanti oli hermostunut ja selvä pettymys hyvästä tuloksesta huolimatta.

1 kommentti:

Reijo Sarmaja kirjoitti...

Avausottelun jännitys luultavasti kipsasi Hollannin peliä. Senegal oli ehkä etukäteisarvioissa se pahin vastustaja näissä alkulohkopeleissä. Kun siitä saattin huonommallakin pelillä kolme pistettä, otteet luultavasti vapautuvat ja seuraavissa peleissä näemme vähemmän hermostuneen ja tehokkaaman Hollannin.