sunnuntai 20. marraskuuta 2022

Qatar - Ecuador 0-2

 Ymmärrän hyvin, miksi monet boikotoivat Qatarin jalkapallokisoja ja jättävät pelit katsomatta. Ei ole omakaan fiilis katossa. Koskaan ennen ei ole odotukset olleet yhtä laimeat kuin nyt. Itselle kyseessä on jo 14. lopputurnaus, ensimmäinen siis 1970. Mutta kun Venäjänkin turnaus tuli seurattua, niin aion katsoa Qatarinkin pelejä. En kuitenkaan kaikkia, monenlaista päällekkäistä tapahtumaa on nyt poikkeuksellisen ajankohdan turnauksessa. Kesällä olisi itsellänikin parempi mahdollisuus keskittyä jalkapalloon. Mutta onhan tämän turnauksen järjestäminen FIFAnkin poikkeuksellisen häpeällisessä historiassa kaikkien aikojen pohjanoteeraus.


Avausottelustakin jäi ensimmäinen puoliaika näkemättä Mikkelistä palatessa. Näin ei ole koskaan ennen käynyt. Kotijoukkue Qatarista en tiennyt mitään. Varsin tuntematon on edelleen myös Ecuador, vaikka se oli mukana viimeksi 2014. Kova joukkue täytyy olla kyseessä, koska se pudotti karsinnoissa Chilen, Kolumbian, Perun ja Paraguayn. Veteraani Enner Valencia oli tehnyt kaksi maalia, toisen rangaistuspotkusta ja toisen puskemalla alanurkkaan. Toinen puoliaika oli todella väsynyttä pelailua, Qatar odotetusti täysin surkea. Yksi pitkä pystysyöttö ja laukaus yli maalin, siinä kaikki heiltä. Ecuadoria tyydytti kahden maalin johto ja he siirtelivät vain palloa ajan kuluksi. Etelä-Afrikka ei ollut 2010 kummoinen, mutta onhan Qatar MM-isäntäjoukkueena aivan omaa luokkaansa. Etukäteen epäiltiin Qatarin rahamiesten ostavan voiton Ecuadorilta, mutta sellaista ei sentään nähty. Mutta jos avausmatsi jotain turnauksesta ennakoi, niin kovin ikimuistoista menoa ei ole luvassa. Tuntuu, että maailmanmestaruuden voitoltakin alkaa tällä kertaa pudota arvo pois. Jälkeenpäin voidaan dissata, että se mestaruushan tuli Qatarista, sitä ei kannata laskea mukaan muiden rinnalle. Miehiä näytti yleisössä olevan paljon. Kovasti hurrasivat isäntien surkealle esitykselle. 



3 kommenttia:

Reijo Sarmaja kirjoitti...

Jotenkin pelistä tuli mieleen vuoden 1974 kisat ja Skotlannin lohko. Skotit kohtasivat avausottelussaan Zairen, josta ottivat helpon 2-0 voiton. Pelin lopussa Skotlanti tyytyi lähinnä siirtelemään palloa. Kun Jugoslavia voitti Zairen 9-0 ja Brasilia 3-0, niin Skotlanti putosi jatkosta, vaikka se oli tasapisteissä Jugoslavian ja Brasilian kanssa.
Uhkaako Ecuadoria nyt sama kohtalo, jos se päätyy tasapisteisiin Alankomaiden ja Senegalin kanssa? Ainakin nuo maat tietävät nyt, että Qataria vastaan täytyy tehdä maaleja.

Ari Juntunen kirjoitti...

Juuri näin, Ecuador saattaa joutua vielä katumaan.

Reijo Sarmaja kirjoitti...

Ecuador ei päässyt sitten jatkoon. Mutta ei olisi päässyt, vaikka olisi voittanut Qatarin 10-0. Eipä ainakaan jäänyt tältä osin jossiteltavaa.