Viranomaisten toimet rajoittavat edelleen sosiaalista oluenjuontia, joten tämän vuoden ensimmäinen kohtaaminen tapahtui yksityistiloissa eikä baarissa. Mutta toivottavasti kyseessä oli viimeinen teisting pandemiaoloissa, koronan loppuhuipentuma on ehkä nyt käsillä. Mukana tuttu kentällinen Kainulainen-Keskisarja-Näse-Saarinen. Oluita hankittu sieltä täältä verkosta, panimoista ja maitokaupoista. Settiin mahtui jälleen noin 30 tuotetta. Tuttuun tapaan lyhyitä muistiinpanoja oluista.
Stadin Vitun Hyvä Bisse. Session aloituksena Suvilahdesta luomupils, IBU vain 20, Greasy Fingers / Dick Johnson Tampereelta partnerina. 5,0 %, kirkas, maltainen tuoksu, vähän ruohoakin. Kirpeä, raikas, hieman katkeroa. Ehkä lievästi hedelmääkin, sitrusta. Mukavaa tavaraa.
Puhakka & Nurminen Kotkan Poika Lager. Ensitutustuminen kotkalaiseen panimoon. Harri Puhakan UG:llä tehtyä olutta pääsin maistelemaan Kotkan vierailulla 2019. Lagerissa 5,0 %, IBU 26. Kirkas olut, pihkainen, ei kovin puhdas. Vähän tunkkainen, hiilihappoa runsaasti, jotain outoa.
Puhakka & Nurminen Kotkan Poika Vehnä. Kaadoin pullosta melko kirkasta nestettä, mutta kanssamaistelijoille pullosta irtosi sameampaa kamaa. 5,1 %, vehnäesterit maistuu, hedelmäisyyttä. Witbier-tyyliä, aika puhdas, ihan kiva. P&N -oluista selvästi paras.
Puhakka & Nurminen Kotkan Poika Pale Ale 5,0 %, kirkas, keltainen, vetinen tuoksu. Maussa vierteisyyttä, ei puhdasta hedelmäisyyttä. Omituinen, jokin sivumaku. Ei vakuuttanut.
Kråkö Red Smoke. Porvoon saariston Kråkö-panimolta sain toissasyksynä pari näytettä Jussi Kuivilan kautta. Nyt Saarisen Matin tuomisina lisää tuotantoa mielenkiintoisesta panimosta, jossa avainhenkilönä vaikuttaa Stadista tuttu Aki Uutela. Punasavu-alessa 5,5 %, hyvännäköinen olut. Tuoksu savuinen, maku mielenkiintoinen, en oikein saa otetta. Vähän hedelmäisyyttä. Erikoinen kombo, mutta toimii kohtuudella, suhteellisen miellyttävä.
Kråkö 1st Porter, tässäkin 5,5 %. Tumman ruskea. Paahteinen ja maltainen tuoksu. Suklaata, makua on runsaasti. Kermaa ja maitoa, täyteläinen. Aika hyvää, kuiva jälkimaku, pehmeää.
Pinta Wet Hop IPA. Tässä vaiheessa sessiota vedettiin Sonnisaaren kolme kevyempää olutta. Itse olin ne jo maistanut, joten ohitin ne tällä kertaa. Koukku, Nepula ja Neila, varsinkin Nepula keräsi kehuja. Puolasta tuorehumala-IPAa, jenkkihumalat tuotu pakastettuina Keski-Eurooppaan. 6,8 %, Simcoe, Azacca, Cascade. Kirkas, bensaa tuoksussa, herukkaakin. Kuivaa, ruohoa, ei tunnu erityisen tuoreelta. Katkeruutta on, oliiviöljyä, pihkaa, miellyttävää.
Salama Alien Coconut Abduction Barley Wine, Espoosta bourbon-tynnyrikypsytettyä vahvaa tavaraa, 11,8 %. Hyvä tuoksu, vanilja ja puu tuntuu. Maku on makeampi, kookos tulee esiin. Aika täyteläinen, ehkä kookos olisi pitänyt jättää pois. Hyvä juotavuus, mutta lievä liuotinmaisuus häiritsee.
Hair of the Dog Bourbon Fred From The Stone 2019. Oregonista vahvaa bourbon-tynnyröityä kamaa, 12,0 %. Ruma ulkonäkö, kuivahkoa tuoksua. Hedelmää, luumua, kiiviä, pehmeä. Vähän jälkimakuakin, varsin hyvää, intensiivistä.
UG Meiko Y-Juna NEIPA. Kirkkonummen uusi kiertolaispanimo, Lohjan UG:llä tehty sessio-NEIPA, 5,5 %, Citra, Galaxy, Mosaic. Sameaa on, herukkaista tuoksua varsin voimakkaasti. Vähän savuinen maku, lievää karkeutta. Muut maistelijat tykkäsivät enemmän, ei tämä onneton ollut.
Juguetes Perdidos El Matador Russian Imperial Stout 10,2%. Argentiinalaista vahvaa stoutia Buenos Airesista. Musta, vaisu tuoksu. Pehmeä maku, lakritsaa, kuivahko. Ei kovin monimuotoinen, suoraviivainen olut.
Talerock Porter. Järvenpäästä export porter, 7,3%. Omalaatuinen tuoksu. Kuivahko maku, jotenkin epämiellyttävä, tallin makua? Leipäisyyttä, ei katkeruutta. Ei ihan kehno, mutta en innostunut.
Loimaa Tuike. Bourbon BA Aged stout, 8,0 %. Runsaasti hiilihappoa, mauton, kuivaa. Ysköksen kaltaista juomaa. Ei jälkimakua, session heikoin tuote tähän mennessä.
Sonnisaari Hämy. Oulusta vahva belgiale, 10,0 %. Runsaasti vaahtoa. Tumman ruskea väri, tuoksu vaisuhko. Belgiesteriä on, anista, hiilihappoa, hedelmäsyyttä. Ei katkeruutta, mutta alkoholi peittyy lievästi kinuskiseen makuun. Ei vielä pehmeyttä, saattaa parantua ikäännyttämisellä. Sonnisaaren Aasi vedettiin tämän päälle, upposi kovasti jengiin.
Kråkö One Stout. Foreign stout Porvoosta, 8,0 %. Musta, tervainen maku. Anista, pehmeää. Hedelmäinen, puhdas, toimii hyvin, miellyttävä.
Kråkö Imperial Stout. Musta, 10,0 %, ruista mukana. Täyteläinen, kuivahko, vähän tukkoisempi. Lakritsaa, ei niin hyvä kuin edellinen. Pieni pettymys edeltäviin Kråköihin verrattuna.
Rosendal Tammiston XPA. Ensimmäinen kokeilu Vantaan ainoalta panimolta, joka toimii Tammiston K-Citymarketin yhteydessä. 5,0 %, Galaxy, Wai-iti, Moutere. Sameahko, mutta ei NEIPA-samea. Bensaa tuoksussa. Vähän karkea, pihkaa, karviaismarjaa, ei kovin tasapainoinen. Ei paljoa katkeruutta, pistävää, humalaa ei tarpeeksi.
SiBeeria Dark Ritual Imperial Stout. Vahva stout Prahasta, 11,6 %. Musta, suklainen tuoksu. Session hirvein pastrysekoilu tähän mennessä. Makeaa, vaniljaa, pähkinää. Hyihyi.
Yakka Cierzo Ales Agullon HomoSibaris Lunatica Wheat Wine, 11,0 %. Espanjan Murciasta vehnäviiniä, ruma ulkonäkö. Tynnyrimäistä tuoksua, happamuutta hieman. Valkoviinimäisyyttä, ei kovin pehmeä, vähän hedelmäisyyttä. 16 kuukaustta ollut Monastrell-viinitynnyrissä. Kuivahkoa, ei epämiellyttävää, mutta en innostunut.
MUR Un Antes Y Un Después, 6,2 %. NEIPA Buenos Airesista, Ekuanot, Mosaic, Rakau, Sorachi Ace. Hyvä ulkonäkö, bensaa tuoksussa. Karamellinen, vähän karkea, ohut. Ei katkeroa, eikä kovin raikas.
Strange Naturaleza Viva #1. Saisonia Buenos Airesista, 5,4 %, Sabrolla kuivahumaloitu. Samea ja vaalea, hapan tuoksu. Kuivaa ja kohtuullisen raikasta. Happamuus peittää Sabron minttua. Puhdasta, kaktusmaisuutta, hedelmäisyyttäkin, ihan mukava.
Yria Mederij Marcus Dronken Bij Braggot. Simansukuista juomaa Espanjasta, 10,5 %. Monastrell-kypsytystä. Vaalean ruskea, hunajainen tuoksu. Simaista tunkkaisuutta. Ei oikein iskenyt, mutta se oli odotettavissa.
Fuerst Wiacek Finback Turbo DIPA. Braggotin huuhtelemiseksi miellyttävämpää tyylisuuntaa. 8,0 %, Citra, Mosaic ja Simcoe. Herukkaa tuoksussa, kuivaa hedelmäisyyttä. Aika näppärä, vähän katkeroakin. Lievä saippuaisuus häiritsee, mutta kohtuullista oli.
Pinta Barrel Forager Immensity. Vahvaa stoutia Puolasta, kollabo New Yorkin Rochesterin Foragerin kanssa, 13,0 %. Öljyinen viskositeetti, vaahteraa ja kahvia tuoksussa. Pehmeää, tynnyröinti pyöristää makeutta. Mutta makean vaniljaista olut on, en erityisemmin innostu.
Pinta Barrel Wisdom. Toinen vahva puolalainen stout, nyt 14,0 %. Buffalo Trace ja Wild Turkey säilytysastioina, kookostakin lisätty. Samanlainen tuoksu kuin edellisessä, varsin makeaa on. Silti ehkä aavistuksen kuivempi kuin edellinen, tykkäsin enemmän.
Pinta Barrel Transient Obsession. Kolmas ja vahvin Pintan bourbon-sarjasta. 15,0 % ja pelkkä Buffalo Tracen bourbonastia käytössä 18 kuukautta. Yhteistyökumppanina michiganilainen Transient. Todella paksua, vaniljaa tuoksussa rutosti. Ruismaisuutta, tervaa, suolaa, sarjan kuivin ja ehkä miellyttävin, jälkimakuakin on. Tästä oluesta jäi kuva ottamatta.
Kingpin Bałtycki Porter. Viime syksyn Varsova-reissulta tuttu panimo Poznańista, balttiporterissa 7,5 %. Leipäinen tuoksu. Mausteisuutta vähän, kuiva, rukiinen, oikein miellyttävä. Toimii hyvin vaikeassa paikassa, todella vahvojen oluiden jälkeen.
HaandBryggeriet Cervisiam Frontaal Death by Disco. Pitkästä aikaa näyte Drammenin laatupanimolta. Tosin makea mustikkastout, 10,0 %. Tumma väri, hieman mausteinen tuoksu, kanelia. Mausteinen on makukin, mustikkaa vaikea löytää. Ei tynnyrituntumaa, vähän vaisu kokonaisuus.
Evil Twin Dumb Fruit 9. Souria Queensista, 6,6 %. Hyvin punainen väri, erittäin marjainen tuoksu. Makea maku, marjamehua. Tavallaan miellyttävä jälkiruokamainen juoma, mutta ei oluena ihmeellinen.
To Øl Kvaszilla IIIPA. Session päätteeksi hapanta imperial IPAa Kööpenhaminasta, 10,0 %, Talus ja Simcoe. Raikas tuoksu, hedelmää, tiukkaa happamuutta maussa. Ei kovin miellyttävää, ei toimi, ei vakuuta.
Raskas sessio taas, mutta aina yhtä hauskaa, vaikka oluiden keskimääräinen taso ei tällä kertaa ollut niin korkea kuin joskus aiemmin.