keskiviikko 23. toukokuuta 2007

Borussia Mönchengladbach

Toinenkin (ks. Leeds United) suosikkijoukkueeni putoaa sarjatasoa alemmas. Mönchengladbach sinnitteli kuusi kautta tasapaksusti Bundesligan keskivaiheilla, mutta noutaja saapui nyt. Toivottavasti tulee kunnon herätys ja saadaan kunnolla virtaa uuteen kukoistukseen. Tämäkin kannatussuhteeni sai alkunsa 70-luvun alkupuolella. Gladbachin suuruuden aikoina silloin joukkueessa pelasivat mm. Günter Netzer, Jupp Heynckes ja Rainer Bonhof. Vihasin silloin(kin) Bayern Müncheniä ja Hennes Weisweilerin valmentama hyökkäävää ja kaikin puolin positiivista peliä esittänyt Gladbach oli luonnollinen vastavoima. Taisin nähdä Gladbachin tv:stä ensi kerran vasta 1977 Euroopan Cupin finaalissa, suuri tähti silloin Allan Simonsen, tappio Liverpoolille.

Mönchengladbachissa on uusi stadion ja valmentajana tällä kaudella hyökkääjälegenda Heynckes, mutta ei auttanut. Nykyinen pelaajalista on vaisunnäköinen, laatupelaaja ehkä vain puolustaja Marcell Jansen.

Mikael Forssellin uran parhaita jaksoja oli laina-aika Mönchengladbachissa 2003, 16 ottelua, 7 maalia. Pitkälti Forssellin ansiosta Gladbach nousi silloin putoamiskamppailusta. Ehkä olisi ollut sekä Forssellille että Gladbachille eduksi, jos Forssell olisi siirtynyt pysyvästi Saksaan.

Ei kommentteja: