torstai 17. toukokuuta 2007

Cracker, Season 2

Granadan tv-sarja moniongelmaisesta, mutta terävästä rikospsykologista, Suomessa nimellä Fitz ratkaisee. Näin aikoinaan vain yksittäisiä jaksoja, nyt tsekkaan systemaattisesti dvd:ltä. Tällä toisella kaudella ote tiivistyy entisestään, lähes sietämättömälle tasolle, tutkijoiden joutuessa rikosten uhreiksi, ehkä tekijöiksikin.

Yksi tapaus lähtee liikkeelle Hillsboroughin jalkapallokatastrofista, Liverpoolin kannattaja aikoo tappaa 96 ihmistä kostoksi jokaisesta Hillsboroughissa kuolleesta Liverpool-fanista. Pidätettynä tekijä huutaa Liverpoolin nimeä, skotti Fitz huutaa takaisin Celticiä. Joukkueillahan on läheinen suhde, Kenny Dalglish on ehkä sekä Celticin että Liverpoolin suurin pelaaja. Yhden lyhytikäisen hahmon nimi on Dean Saunders, sama kuin walesiläisellä jalkapalloilijalla, yhteyttä ei mitenkään selitetä. Ehkä liverpoolilainen kirjoittaja Jimmy McGovern ei tykännyt vain yhden kauden Liverpoolissa viihtyneestä Saundersista.

Realistisesta otteesta huolimatta Manchesterin miljööstä ei kovin paljon saada irti. Sarja keskittyy lähes tyystin henkilöhahmoihin ja yhteiskunnallisiin ääriongelmiin. Huumoria ei juuri ole, lähinnä vain Fitzin itseironiaa. Silti näin tiheää rikosdraamaa tuskin on tv:lle aiemmin tehty, jäljittelijöitä taas sitäkin enemmän. Tuotantokausi päättyy kiihkeään cliffhangeriin, onneksi kolmas kausi on jo odottamassa katselua.

Ei kommentteja: