keskiviikko 23. toukokuuta 2007

Cracker, Season 3

Kolmannella kaudella ehkä jo aavistus ylikypsyyttä, mutta kyllä homma vielä rullaa. Ruman ja sympaattisen Manchesterin kaupunkikuva välittyy nyt aiempaa paremmin. Tuottaja Paul Abbott siirtyi kesken tätä kautta käsikirjoittajaksi, mutta taso ei pudonnut.

Sitä ennen liverpoolilainen originaalikirjoittaja McGovern ehtii heittää törkeän jalkapalloviittauksen. Yhden vastenmielisen rikollisen nimi on David Harvey, eli sama kuin Leedsin 70-luvun maalivahdilla. 59-vuotias Harvey on muuten nykyään postinkantaja Orkney-saarilla.

Hämmästyttävä hautajaiskohtaus, kirkossa pelataan bingoa ennen kuin mennään vetämään naamat pubiin. Ehkä kuuluu katolilaiseen perinteeseen.

Mystinen kippis/skål/cheers-tyyppinen Scunthorpe-tervehdys Fitziltä belfastilaiselle Jimmy Beckille. En ymmärrä, ehkä liittyy ns. Scunthorpe-ongelmaan, eli kaupungin nimen sisällähän on cunt-sana. Tai taas futisviittaus, Liverpool-legenda Kevin Keegan pelasi aiemmin Scunthorpe Unitedissa. Tai hienovarainen rikosfiktio-kunnianosoitus, väitetään että Ted Lewisin klassikko Jack’s Return Home tapahtuisi Scunthorpessa, vaikkei kaupunkia kirjassa mainita. Filmiversio Get Carter sijoittuu Newcastleen.

Ei kommentteja: