sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

The Monarchy Methusalem

Muuan oululaistuttava lupautui tarjoamaan IPAn, jos juoksen heinäkuun loppuun mennessä kymmenen kilometriä alle 5:50 keskikilometrivauhdilla. Ensimmäinen vuosi Helsingissä ei ole juoksuharrastuksen kannalta ollut kehuttava, juoksutahti ja vauhti on hidastunut. Tunnin alitus kympillä on ollut harvinaista, puhumattakaan kymmenen sekuntia kovemmasta keskivauhdista. Vastoin odotuksia onnistuin kuitenkin tällä viikolla Kajaanissa vetäisemään kympin keskivauhdilla 5:46. Nyt oli edessä palkinnon lunastamisen vuoro, IPAksi tarjoutui Fat Lizardin Heavy Fuel, jota tyyppasin talvella suoraan panimollakin. Hyvin se toimi nytkin verryttelynä happamien oluiden välillä. 

Kölniläinen Monarchy on erikoistunut happamiin alteihin, joilla ei tunnu olevan nykyisen altbierin kanssa juurikaan tekemistä. Olen aiemmin juonut Münchhausen-versiota, nyt vuorossa seurueen kanssa jaettu kymmenprosenttinen variaatio. Alkoholi peittyy todella happamassa oluessa, hedelmäisyyttä on, ehkä jotain marjaa myös, tuntuu Flanderin punaiselta pikemmin kuin altilta.
 

Leskisen patiolla oli tuttuja naamoja ja uutta viidakkotyyppistä sisustusratkaisua julkisivuremontin rakennustelineiden ohessa. Luotettavasti merisota-asiantuntemusta löytyi paikalta ja olipa ManU-fanclubin Jalasjärven osaston presidenttikin repäissyt ihokasta päälle Schweinsteiger-siirron villiinnyttämänä. Oulu, Leskinen, 18.7.2015.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olet kova luu noin vanhaksi mieheksi! Itsella nyt kauden enkka, 8.5km ja pace oli 07.03, tosin reitissa on kilsan verran rankkaa nousua ylos harjulle ja vauhti on kuin kavelisi. Mutta taytyy treenata viela.
---DeGarre

Anonyymi kirjoitti...

Kuvan perusteella kyseessä ei ole perus Methusalem vaan puna- ja mustaherukkamehulla maustettu Johannisburger versio: http://www.ratebeer.com/beer/the-monarchy-methusalem-johannisburger/293667/

Ari Juntunen kirjoitti...

Noin varmaan olikin! Sosiaalisessa tilanteessa oli vaikeuksia havainnoida kunnolla juotavaa kohdetta. Blackcurrant esiintyi muistiinpanoissa.