keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Borg Surtur Nr. 38 2016Talven ensimmäiset lumet Helsinkiin. Tuntuu hieman hassulta yli 50 vuotta pohjoisessa asuneena, mutta innostuin nyt lapsekkaasti itsekin kolmantena Helsinki-syksynä, kun lunta tuli ennen joulua ja hakeuduin lähibaariin vahvan oluen pariin. Nettitietojen mukaan tässä islantilaisessa imperial stoutin 38-versiossa pitäisi olla alkoholia 10,8%, mutta kyllä lätkässä oli selvästi 15%. Ehkä 2016-versio erilainen, tai sitten painovirhe. Maltainen Riekko on yleensä Helsingin kalleimpia baareja, mutta nyt 40 cl näin vahvaa kamaa nauruhintaan 8,90€. 

Lääkemäinen tuoksu, yrttejä. Kovin kylmässä maussa salmiakkia, anista, luumua ja kuivattuja hedelmiä, nahkaa. Paahteisuutta varsin vähän, alkoholi peittyy. Aika kivaa kamaa näin vahvaksi, hyvä juotavuus, joskin mittavammassa sessioinnissa voi yllättää nopeasti. Otin kyllä toisenkin.

Viime vuoden Olutexpossa tuli kokeiltua tämän Surturin lampaanpaskasavuista versiota 30, jossa vähemmän alkoholia, ei huono sekään. Mielenkiintoisesti hanalätkässä jo silloinkin vuosiluku 2016, maalarinteipillä oli korjailtu muita tietoja silloin. Maltainen Riekko, 2.11.2016.

Ei kommentteja: