torstai 24. marraskuuta 2016

Maku Amorphis Lager -lanseeraustilaisuus @ Riff
Sain kutsun uuden Maku-oluen lanseeraukseen Iso-Roobertinkadun Riff-baariin, jossa en ole ennen käynytkään. Jännä tilanne, johon valmistauduin pyörähtämällä kulman takana Oluthuone Lehdossa, jossa tarjolla ilmaista pizzaa. Tämä on Suomessa todella hämmentävä kuvio, tajunta melkein räjähti jo tässä vaiheessa.

Riff-baari yllättävän tyylikäs tila, varsin pieni kuitenkin. Porukkaa ei kuitenkaan ängennyt paikalle liikaa, joten miellyttävä fiilis säilyi koko ajan. Paikalla tuttuja pääkaupunkiseudun olutblogosfäärin edustajia, mutta myös Joensuun Jaska oli saapunut tapahtumaan. Täytyy todeta, että muuten yleisössä oli enemmän hyvännäköisiä ihmisiä kuin tavanomaisissa olutkokoontumisissa. Tarjolla pullossa Tuusulan Makun uutta Amorphis-lageria. Jututin Makun Jussia, Juhania ja Jasua tapahtuman kuluessa, joten oluen taustat selkenivät. 4,6%, Cascadella humaloitu lager. Todellakin varsin hedelmäinen amerikkalaistyyppinen olut, jossa katkeroakin kohtuudella. Maitokauppakompromissi tietysti pudottaa oluen aika vaatimattomalle tasolle kokonaisuutena, mutta näinhän Suomessa joudutaan toimimaan.

Olut siis suunniteltu yhdessä Amorphis-yhtyeen kanssa. Hetken luulin nähneeni tämän bändin keikan takavuosina Joensuun Ilosaarirockissa, mutta tarkemmin muistellessa kyseessä oli Sonata Arctica -niminen ryhmä. Itselleni musiikki siis täysin neitseellistä tavaraa. Bändi heitti Riffissä neljän kappaleen akustisen setin. Varsin hidastempoista kovin teennäistä proge-henkistä meininkiä, viimeisessä kappaleessa lievää Eläkeläiset-tyyppistä kantrihumppairrottelua. Itse olen suoraviivaisen katu-uskottavan rockin ystäviä, joten näin nyhjöttävä progahtava fiilis ei nyt iskenyt millään tavalla. Se tietysti on henkilökohtainen ongelma ja tykkäsin kovasti tapahtuman yleisestä tunnelmasta.

1 kommentti:

Andy kirjoitti...

Tuo viimeinen biisi oli käsittääkseni House of Sleep, josta Eläkeläiset on tehnyt oman humppaversionsa, jota Amorphis puolestaan tuolla matki. Joskus tykkäsin tästä bändistä, mutta nykyään mennyt liian Radio Rock -henkiseen suuntaan. Tähän musiikkiin sopisi mielestäni tummempi ja vahvempi olut.